Sukobi navijača Dinama i Hajduka u Zagrebu

Beta 30.10.2022

 Uoči fudbalske utakmice zagrebačke Lokomotive i splitskog Hajduka u Zagrebu, danas su se sukobile navijačke grupe "Bad Blue Boys" i "Torcida" u Ulici Izidora Kršnjavoga, a policija je ranije sprečila i mogući sukob navijača u Sloboštini.

Iz zagrebačke Policijske uprave (PU) su za agenciju Hina potvrdili da policija utvrđuje okolnosti događaja, a prema video snimcima objavljenim na društvenim mrežama u sukobu Dinamovih i Hajdukovih navijača su korišćene bengalke i palice nedaleko od stadiona u Kranjčevićevoj ulici gde se igrala utakmica.

Zagrebačka policija je sprečila sukob navijača u Sloboštini, oko 10 sati, kad su građani dojavili o okupljanju maskiranih osoba sa bejzbol palicama u tamošnjem Parku mladenaca.

"Dolaskom na mesto događaja, policijski službenici uočili su više osoba koje su odbacile drvene palice i dale se u beg prema Trnskom, a što je upućivalo na moguće planirani sukob navijača sa gostujućim navijačima", izvestili su iz zagrebačke PU u saopštenju. Dodali su kako su utvrdili identitet pet osoba za koje je potvrđeno da su pripadnici domaće navijačke grupe, dok je jedna osoba dovedena u službene prostorije radi utvrđivanja identiteta.

Policajci su na mestu događaja pronašli više drvenih palica koje će biti kriminalističko - tehnički obrađene.

Postupanjem policije sprečen je mogući planirani sukob navijača, istakli su iz PU u saopštenju i zahvalili građanima na saradnji sa policijom.

(Beta, 10.30.2022)

Povezane vesti »

Ključne reči

Sport, najnovije vesti »