Fantastični Gigs prestigao Čarltona

Fantastični Gigs prestigao Čarltona

B92 četvrtak, 22. maj 2008.

B92: Fantastični Gigs prestigao Čarltona
Kapiten Mančester Junajteda Rajan Gigs je u sredu u nastupu u finalu Lige šampiona zabeležio svoj 759. nastup za Junajted i prestigao rekord slavnog Bobija Čarltona. Gigs je u meč ušao u 87. minutu kao zamena za povređenog Pola Skolsa, ali je potom odlično odigrao u produžecima, i postigao i jedan od odlučujućih penala za Junajted. Nakon njegovog preciznog izvođenja, kapiten Čelsija Džon Teri se okliznuo i promašio, ostavivši Junajted u igri, koji je potom i osvojio treću titulu Lige šampiona preko Anderson
Tridesetčetvorogodišnji Gigs ima impresivnu karijeru u redovima šampiona Evrope. Osvojio je rekordnih deset titula u Premijer ligi, kao i dve titule u ligi šampiona. Levo krilo iz Kardifa je za Junajted postigao čak 144 gola, a... »

Ferguson: "Bilo je gusto"

B92: Ferguson: "Bilo je gusto"
Menadžer Mančester Junajteda i dvostruki osvajač Lige šampiona ser Aleks Ferguson, nakon finala u sredu protiv Čelsija, izjavio je da je ovo prvo izvođenje penala iz kojeg je njegov tim izašao kao pobednik. "Ovo je prva pobeda u veoma bitnom meču.Mislim da smo svi verovali u nju.Bili smo odlični u prvom poluvremenu i trebalo je da postignemo barem tri gola. U drugom poluvremenu Čelsi je bio bolji, ali smo se povratili u produžecima, i zasluženo osvojili titulu", rekao je Ferguson, koji je osvojio i 10 Premi
Kapiten Čelsija Džon Teri bio je tragičar meča nakon što je, pošto se okliznuo, promašio odlučujući penal za svoj tim. "Mislio sam da nema šanse da Džon Teri promaši. On je odličan izvođač penala na treninzima, ali se, nažalost,... »

Fudbal: Ferguson od danas misli na novu sezonu

Pink četvrtak, 22. maj 2008.

Nakon dramatičnog izvođenja jedanaesteraca, Mančester Junajted je uspeo da savlada Čelsi i treći put osvoji titulu prvaka Evrope, a menadžer crvenih đavola Aleks Ferguson kaže da je ponosan na svoje igrače koji sada treba da slave, ali da će on već od danas početi da razmišlja o narednoj sezoni.... »

SAF: Već razmišljam o novoj sezoni

B92: SAF: Već razmišljam o novoj sezoni
Nakon dramatičnog izvođenja jedanaesteraca, Mančester Junajted je uspeo da savlada Čelsi i treći put osvoji titulu prvaka Evrope, a menadžer "crvenih đavola" Aleks Ferguson kaže da je ponosan na svoje igrače koji sada treba da slave, ali da je on već počeo da razmišlja o narednoj sezoni. Iako ima 66 godina, najtrofejniji britanski trener kaže da i dalje ima motiva, jer Mančester sada ima samo jednu titulu prvka Engleske manje od Liverpula, koji je pre petnaestak godna izgledao nedostižan.
"Bilo je to nezaboravno veče, ali već od danas ja počinjem da razmišljam o narednoj sezoni. Ja sam takav. Ponese me igra i u tim trenucima sam veoma emotivan, ali ta droga brzo izađe iz mene. Odmah se okrećem novim izazovima, a... »

Ronaldo:"Najgori trenutak u životu"

B92: Ronaldo:"Najgori trenutak u životu"
Vezni igrač Mančester Junajteda i jedan od najboljih fudbalera sveta Kristijano Ronaldo je, nakon meča finala Lige šampiona u sredu u Moskvi, koju je Junajted dobio na penale protiv Čelsija, izjavio da mu je trenutak kada je promašio penal bio najgori u životu, ali da je srećan što se sve završilo dobro po klub. Nakon njegovog promašaja, posle preciznog Gigsa, penal za Čelsi je promašio i kapiten Džon Teri, nakon čega je pri 6. penalu bio precizan Anderson, da bi Anelka promašio za konačnu pobedu Junajteda.
"Ne znam šta da kažem uopšte, mislio sam da ćemo izgubiti kada sam promašio onaj penal. Mislio sam da će ovo biti najgori dan u mom životu, ali momci su nastavili da veruju, i pobedili smo uprkos mom promašaju. Toliko sam ponosan... »

Grant saoseća sa Terijem

B92: Grant saoseća sa Terijem
Menadžer Čelsija Avram Grant izjavio je da saoseća sa kapitenom ekipe Džonom Terijem, koji je promašio ključni penal za Čelsi pri rezultatu od 4:4 u penalima i promašaju Kristijana Ronalda. "Šta mogu da kažem? Dominirali smo u meču, dva puta smo pogodili stativu, i izgubili smo na penale. Džon Teri je glavni razlog zašto smo ovde. Teško nam je, ali on je deo tima koji je igrao odlično, i veoma sam ponosan", izjavio je Grant za Skaj sport.
"On je igrao fantastično čitave sezone, bio je odličan i u polufinalu i u ovom meču. On je i glavni razlog zbog kojeg Junajted nije imao mnogo šansi. Strašno mi je žao i njega i tima", dodao je Grant u izjavi vezanoj za Terija.... »

Vidić za B92: "Zaslužili smo sreću"

B92: Vidić za B92: "Zaslužili smo sreću"
Fudbaleri Mančester Junajteda slave "duplu krunu", pošto su tituli u Premijer ligi dodali i trofej pobednika Lige šampiona, a posle 12 godina i Vladimira Jugovića, Srbija je ponovo imala igrača u pobedničkom timu najbitnije utakmice evropskog klupskog fudbala. Štoper Junajteda Nemanja Vidić za B92 kaže da je ishod moskovskog finala najrealniji, jer je Mančester bio bolji u prvom, a Čelsi u drugom poluvremenu i priznaje da je na kraju odlučivala sreća u penal-lutriji, koju su hrabrom igrom i zaslužili.
Tim ser Aleksa Fergusona slavio je na stadionu "Lužnjiki" posle boljeg izvođenja jedanaesteraca, sa 7:6, pošto je posle 90 i 120 minuta bilo 1:1, i osvojio treću titulu prvaka Evrope. "Presrećan sam. Osvojili smo dva trofeja u... »

Lampard: Bili smo bolji, ali...

Mondo četvrtak, 22. maj 2008.

Fudbaler Čelsija Frenk Lampard izjavio je da je u finalu Lige šampiona njegov tim bio bolji od Mančester junajteda, kao i da niko ne treba da kritikuje kapitena Džona Terija zbog promašenog penala u odlučujućem trenutku. "Oni su osvojili Ligu šampiona, ali smo mi bili bolji tim. Pohvale za njih,... »

Fudbal: Mančester šampion Evrope

Pink četvrtak, 22. maj 2008.

Pobeda nad Čelsijem tek posle penala
Fudbaleri Mančester Junajteda osvojili su titulu prvaka Evrope, pošto su u finalu odigranom u Moskvi, savladali Čelsi posle boljeg izvođenja jedanaesteraca sa 6:5. U regularnom toku i posle produžetaka, utakmica je završena 1:1 (1:1). To je treća titula prvaka Evrope... »

Ronaldo: Najsrećniji dan u životu

Mondo četvrtak, 22. maj 2008.

Niko na svetu nije bio srećniji od Kristijana Ronalda posle neuspešno izvedenog penala Anelke, jer je Portugalac katastrofalno šutirao sa "bele tačke" u trećoj seriji, ali za to ipak nije bio kažnjen. "Ne znam šta da kažem. Mislim da sam igrao dobro, postigao gol, a onda promašio penal. Mogao je... »

Mančester junajted prvak Evrope

RTV četvrtak, 22. maj 2008.

MOSKVA - Fudbaleri Mančester junajteda osvojili su sinoć titulu prvaka Evrope, pošto su posle boljeg izvođenja penala pobedili Čelsi sa 7:6 u finalu Lige šampiona u Moskvi. Penal za Mančester promašio je Kristijano Ronaldo, a šuteve za Čelsi nisu iskoristili Džon Teri i Nikolas Anelka. Posle dva... »

Komentari

22.05.2008 14:35
rifko
celsi je bio bolji ali je sreca bila na strani mancestera terija niko ne treba kritikovati zbog penala zamislite sebe u toj situaciji
22.05.2008 21:18
milos
Dzon Terry je najjaci igrac, to sto se okliznuo i promasio, moglo je svakom da se desi. Ronaldo je pokazao kakav je igrac, ne zna penal da da.
Pošaljite vaš komentar »
Add to Google
Add to Facebook
©2008 Naslovi