Pit bul ujeo desetogodišnjeg dečaka
Pit bul ujeo desetogodišnjeg dečaka
Blic sreda, 28. maj 2008.
Novosadska policija podnela je krivičnu prijavu protiv 45-godišnjeg Zorana Ć. iz Petrovaradina čiji je pit bul ujeo desetogodišnjaka, preneo je Radio 021. Zoran je vodio psa na povocu, bez zaštitne korpe, koji je napao i ujeo dečaka prilikom mimoilaženja. Policija je saopštila da se vlasnik psa... »
Pitbul terijer napao dete u Petrovaradinu
Građanski list sreda, 28. maj 2008.
NOVI SAD - Zahvaljujući brzom operativnom radu, službenici PU u Novom Sadu uspeli su da identifikuju Zorana Ć. (45) iz Petrovaradina i protiv njega podnesu krivičnu prijavu zbog sumnje da je počinio krivično delo izazivanja opšte opasnosti. Osumnjičeni Zoran Ć. je, naime, 25. maja 2008. godine, oko... »
Komentari na drugim sajtovima
Oglasi
Najnovije vesti
Vesti dana
©2008 Naslovi

Komentari
Ako tako mislite onda treba zabraniti i držanje Rotvajlera (koji je pre izvesnog vremena ubio čoveka) i ostalih pasa koji su učestvovali u napadima na čoveka. Jedina rasa koja se ne uči napadu na čoveka je taj "krvoločni" Pit Bull.
Krivac za takva dešavanja je samo nemarnost vlasnika a nikako ne pas, jer pas ne ujeda samo kad napada već i kad se brani.
A Vi gospodine pogledajte koja rasa ima najviše zabeleženih napada na čoveka. Misliom da ćete se iznenaditi kad otkrijete da je Pit Bull na zadnjem mestu!
Pre dve godine na teritoriji Novog Sada je zabranjeno drzanje pitbulterijera, odlukom Skupštine grada. Po istoj odluci vlasnicima se "ljubimac" moze oduzeti i na ulici ako nema korpu. Pas mora biti na povocu dugackom najvise dva metra, a veliki psi na povocu duzine jedan metar i sa obaveznom korpom. Ovo treba da kontrolise Komunalna inspekcija, a novcane kazne za nepridrzavanje propisa iznose izmedju 250.000 i 500.000 dinara. Nemam nista protiv pasa i osecam da ste i Vi jedan od ljubimaca. Volim ih i ja. Ali koliko kosta odrzavanje i izdrzavanje jednog rasnog psa, a koliko ima gladne dece? Ne odstupam od izjave da bih smesta ubio svakogpsa koji mi, ne daj boze, napadne dete i pored toga sto Vi tvrdite da su u stvari vlasnici krivi za izgrede pasa a ne oni sami. Siguran sam da nisam usamljen.