Varma: UN ostaju na Kosovu u skladu sa rezolucijom 1244
Varma: UN ostaju na Kosovu u skladu sa rezolucijom 1244
RTS četvrtak, 29. maj 2008.
Portparol generalnog sekretara UN Brendan Varma izjavio je da će Ujedinjene nacije, u skladu sa rezolucijom 1244, ostati na Kosovu u Metohiji sve dok Savet bezbednosti ne donese drugačiju odluku. Povodom sastanka u sredu u Njujorku generalnog sekretara UN Ban Ki Muna i generalnog sekretara NATO... »
Šta će Ban Ki Mun napisati Tadiću?
RTV četvrtak, 29. maj 2008.
PRIŠTINA - Generalni sekretar UN Ban Ki Mun predložio je u pismu predsedniku Srbije Borisu Tadiću sporazum o delovanju UNMIK-a na Kosovu nakon stupanja na snagu novog Ustava 15. juna, piše danas dnevnik "Zeri". Pozivajući se na zapadne diplomatske izvore koji su pročitali predlog pisma koje će... »
UN predlažu Srbiji sporazum o UNMIK-u?
Mondo četvrtak, 29. maj 2008.
Generalni sekretar UN Ban Ki Mun predložio je u pismu predsedniku Srbije Borisu Tadiću sporazum o delovanju UNMIK-a na Kosovu nakon stupanja na snagu novog Ustava 15. juna, piše dnevnik "Zeri". Pozivajući se na zapadne diplomatske izvore koji su pročitali predlog pisma koje će generalni sekretar... »
UN će biti na Kosovu sve dok SB ne odluči drukčije
RTV četvrtak, 29. maj 2008.
LONDON - Ujedinjene nacije su prisutne na Kosovu od kraja devedesetih godina i tamo će ostati, u skladu sa rezolucijom 1244, sve dok Savet bezbednosti ne odluči drugačije, rekao je za BBC portparol generalnog sekretara UN Brendan Varma. On je, komentarišući jučerašnji sastanak Ban Ki Muna i... »
Kosovo tema sastanka Shefer-Mun
BBC četvrtak, 29. maj 2008.
Prvi čovek Ujedinjenih nacija Ban Ki Mun primio je u sredu u Njujorku generalnog sekretara NATOa Japa de Hopa Shefera, koji je polazeći na taj sastanak najavio da će zatražiti pojašnjenja u vezi sa odgovornošću snaga Alijanse za mir i bezbednost na Kosovu u predstojećem, kako je navedeno, prelaznom periodu.
Portparol generalnog sekretara UN Brendan Varma za BBC kaže da je to bio privatan sastanak čiji detaljni nisu za javnost. Ban Ki Mun je primio k znanju zabrnutost NATOa, a sa svoje strane Sheferu je preneo svoju viziju daljeg... »
Oglasi
Najnovije vesti
Vesti dana
©2008 Naslovi

Komentari
Tako da Vojvodina ce da ode vjerovatno, Imate Bunjevca za skupstinara i Sandakliju za saradnju sa Hagom, pola koministickih sinova kroji demokratiju...
Kad je Srbina poslati salju svi uglas... kad treba da urade nesto suprotno nekako se nejave... da li ti Srbi koje otpisuju brane samo sebe ili jos nesto... da je to nesto tako potvrdjuje i ova cinjenica da se protiv Srbije mora napraviti optuznica a kako, pa tako sto ces da optuzis neke i onda da se pozoves na to... i stvoris kolektivnu odgovornost...
Malo vise iskustva imam sa strancima pa znam. Opsovace ti majku indirektno samo ce to da upakuje u mirisljavi celofan...
Neka je sa srecom...
Slobo je bio sto je bio, lose neke stvari odigrao a moglo je mnogo bolje, napravio dogovre koji su propali, na pogresnoj strani. Ali da je napravio na drugoj pa 91 godine bi ga objesili na sred Terazija. A mogli smo da imamo fafbriku GMC-a umjesto Fiata...
Pokojni premijer, ostace zapamcen kao velikan, da je ostao ziv i da je krenulo kako jeste, opet bi ga pljuvali. To nam je u krvi.
Mi smo nemilosrdan narod, lako zabroavimo dobre strane bar neke pokusaje ali ne oprastamo greske.
Kada kazem Kostunica kazem da je vidio kakva se igra sprema i iz te igre je izasao. Licno i ja bih, jer nikada ne bih pristao na ono na sta ce morati pristati... ne bih stavio svoj potpis...
Ono sto ja nerazumijem u Srbiji jeste da narod ima osjecaj da Kostunica ima za cilj da upropasti zemlju, da mu je to u nekom licnom interesu da se sveti nekome. Ako je demokratija onda valjd aima pravo da kaze sta zeli.
Drzavna zajednica, nikad se djevojka koja zeli da ode iz veze nemoze zadrzati, neko pokusava da prijeti i da ratuje ako treba ali na kraju ce otici... za sve je potrebno dvoje, to niko nije mogao da sprijeci pa ni Kostunica...
Ako je sada neka nova plima naisla da treba da se pusti sve zivo da se zaboravi i ko smo i sta smo i od cega postali onda ok, ja se slazem neka se kompletna drzava otvori i neka se kaze otvoreno radite sta god zelite po zemlji samo nam dajte malko bolji standard.
Ja ipak na kraju mogu reci da su problemi Srbije najveci unutar same zemlje u pojedincu. Neke stvari moraju da se promjene... Sudstvo, procesi generalno, uzdizanje kadra i postovanje istih a ne rodbinskih, obrazovanje, razvoj sela i gradova (osim BG i NS)... ima mnogo toga...
Svaka diskusija se svodi na "oni ce ovo drugi ce ono"... a sta narod???? mislim da treba da svako podje od sebe...
Ne sumnjam ja da Koštunica želi dobro Srbiji, i Sloba je želeo dobro Srbiji, sasvim sigurno to žele i Vučić, Toma i Šešelj, dakle uopšte nije problem u namerama tih ljudi. Koštunica je želeo da sačuva Crnu Goru, nije uspeo, želeo je da se donese novi ustav, donet je veoma kilavo i sumnjivo, hteo je da sačuva Kosovo, Kosovo je proglasilo nezavisnost. Sloba je želeo da svi Srbi žive u jednoj državi i na kraju je i uspeo u tome, svi proterani žive sada u Srbiji.
Dakle lepe želje nisu problem, problem je način na koji gorepomenuti žele da ostvare dobro Srbiji, a način im je očigledno pogrešan. Dakle svaki selektor želi da njegova reprezentacija pobedi, u to ne sumnjam, ali jednostavno neki umeju da vode ekipu do pobede a neki ne.
Kažeš Koštunica je video kakva se igra sprema? Pa 1999 se znalo kako će se završiti priča sa Kosovom, ko koga zavarava ovde. Ako je Koštunica tek nedavno ukapirao "kakva se igra sprema" tek onda je zreo za penziju, deca iz vrtića su videla da će Kosovo biti nezavisno godinama pre njega.
Srbija je jos uvijek jedina koja ja nesto zadrzala ostali ne. Naravno mozemo da se prikljucimo tom vozu i da zaboravimo sve, jedino tako.
Ali kako god da se odigra na bilo koju kartu, ostaju isti problemi u drzavi a to su oni najgori, nece niko od stranaca da cisti nasa dvorista a kamoli da radi...
Osvrnuo bi se na nesto manje bitno ali u neku ruku jeste... komsije Hrvati se bave nama konstanto sta se desava u srpskom parlamentu sta ovo sta ono, ok volja im... ali je sramno da u tome ucestvuju ljudi iz Srbije, oni da nesto pokazu, pa makar i kad nemaju sta... pogledajte Latinicu... sramota... dok je na drugoj strani sve bajno i sjajno... onda pogledajte Zeljka Malnara, ako ga jos uvijek smiju pustiti da govori, o stvarnoj slici u Hrvatskoj...
Da bi mi postali ono sto nismo treba mnogo vremena, neznamo kako da upakujemo kako da prezentujemo, kako da mislimo jedno a radimo drugo (kada su u pitanju drugi, ne mi sami) i kako da se vodimo jednim jedinim cilje, nacionalnim,...