Koštunica: Podrivanje demokratskog poretka

Koštunica: Podrivanje demokratskog poretka

RTS petak, 30. maj 2008.

Predsednik Vlade Srbije Vojislav Koštunica ocenio je da odluka o zakazivanju konstitutivne sednice novog saziva skupštine Beograda za 14. jul predstavlja podrivanje demokratskog poretka u zemlji i preti uvođenjem Srbije u veliku krizu. 'Nepromišljenom odlukom da se spreči izbor novih vlasti u... »

Alimpić: Odluka o sednici ostaje

B92 petak, 30. maj 2008.

B92: Alimpić: Odluka o sednici ostaje
Beograd -- Predsednik Skupštine grada Beograda Zoran Alimpić izjavio je da ostaje pri svojoj odluci da se konstitutivna sednica Skupštine grada održi 14. jula.
Alimpić je, posle sastanka sa predstavnicima novoformirane koalicije radikala, narodnjaka i socijalista u Beogradu, rekao da je Zakonom o lokalnoj samoupravi odluka o datumu zakazivanja sednice data predsedniku Skupštine grada,... »

Alimpić ostaje pri svome i posle mitinga SRS

Mondo petak, 30. maj 2008.

Predsednik Skupštine grada Zoran Alimpić izjavio je, posle sastanka u petak sa predstavnicima novoformirane koalicije radikala, narodnjaka i socijalista u Beogradu, da ostaje pri svojoj odluci da se konstitutivna sednica Skupštine grada održi 14. jula. Alimpić je agenciji Beta rekao da je Zakonom o... »

Nesazivanje Skupštine Beograda - uvođenje Srbije u krizu

RTV petak, 30. maj 2008.

RTV: Nesazivanje Skupštine Beograda - uvođenje Srbije u krizu
BEOGRAD - Predsednik Vlade Srbije Vojislav Koštunica ocenio je danas da odluka o zakazivanju konstitutivne sednice novog saziva skupštine Beograda za 14. jul predstavlja podrivanje demokratskog poretka u zemlji i preti uvođenjem Srbije u veliku krizu. "Nepromišljenom odlukom da se spreči izbor... »

Okupljanje ispred Skupštine Beograda

RTV petak, 30. maj 2008.

RTV: Okupljanje ispred Skupštine Beograda
BEOGRAD - Više desetina simpatizera i pripadnika Srpske radikalne stranke okupilo se na platou ispred Skupštine grada Beograda pre podneva, za kada je zakazana konferencija za novinare predstavnika radikala, narodnjaka i koalicije okupljene oko Socijalističke partije Srbije. Pristalice SRS su... »

Komentari

30.05.2008 12:28
vuk
Ovaj lazov Kostunica je prevrsio sve mere on nekog da upozorava a jedva je cenzus presao, cist bezobrazluk. Treba njemu pokazati zube. Onaj koji je zajedno sa tom istom bratijom sa kojom pravi koalicije organizovao i podsticao ubistva po jadnoj Srbiji da drzi predavanja o demokratiji.
30.05.2008 13:16
Becky68
U potpunosti se slazem, sa tobom Vuce, nema prava Kostunica da ikoga kritikuje, svako normalan nebi imao obraza de se pojavi u javnosti a sto se tice vd gradonacelnika Alimpica on je ucinio sve po zakonu jer je pre isteka roka zakazao konstitutivnu sednicu grada, sada sto se to paktu Seselj-Kostunica ne svidja to je njihov licni problem. Nedaj boze da opet i bilo kada vise Kostunica slusajuci Seselja odlucuje o sudbibi nasoj!
30.05.2008 13:49
pukovnik
Sta je to gospodo sto treba da se desi pa da shvatite da ste izgubili vlast, i u Beogradu i u Srbiji. Prihvatite to, drugog izbora nema. Posebno vas molim da se upristojite i ne vredjajte one koji drugacije misle i govore od vas.
30.05.2008 14:44
Becky68
Pogledaj rezultate izbora i sve ce ti biti jasno ko je dobio a ko izgubio izbore, SRS i DSS su u Srbiji a posebno u Vojvodini gde su imali vlast doziveli totalni debakl, na ponovljenim izborima u Bg-u gradjani su jasno rekli, kao i na svim ponovljenim izborima. Dakle to je samo matematika koja ne pokazuje volju gradjana, sigurno bi se u celoj Srbiji desilo isto. raduje me sto je radikala, samozvanih narodnjaka i slobista sve manje i da ce ovim tempom potpuno nestati. Svidelo se to ili ne to je istina!
30.05.2008 15:22
max
Potpuno se slazem sa pukovnikom. Svidjalo se to nekome ili ne, odluka o vecini je postignuta i to treba postovati.
30.05.2008 15:22
Marko
Konacno da dodje neko ko treba... dosta vise komunista i potomaka...
30.05.2008 15:24
Kuglas
Tako Pukovnice, mnogo sam i ja o tome pisao ali ove takozvane demokrate misle da sve mogu da vredjaju, najgore od toga je da novinske agencije to prosledjuju u javnost. Ja jesam srbin ali pored ovakvih clanaka se pitam dali smo mi proklet narod. Oduzimaju nam Kosovo, ponizavju nas a mi ko budele umesto da svi idemo istim putem svako vuce na svoju stranu. Ovo sto sada DS radi radio je i Milosevic pa gospodo gde je tu razlika, razlika je u tome sto se Milosevic borio za srbiju a vi protiv srbije.
30.05.2008 15:42
Mirko
g. Kuglaš, ne oduzima nama niko Kosovo trenutno, ono nam je oduzimano godinama unazad a 1999. stavljen je i potpis na to kada su NATO trupe ušle na Kosovo. A šta ste vi u tom momentu radili? Da li ste otišli da ga braniti, ili ste pevali na mostovima sa Slobinom slikom i proslavljali "pobedu" (čitaj: to što ste izvukli živu glavu)? Hajde malo prisetite se, nije to baš tako davno bilo...
30.05.2008 16:15
Kuglas
Halo Mirko, lepo da si se setio mosta mozda je i to u neku ruku bolje od onoga kako sam ja to vreme proveo. No onaj ko nije sa kosova i nije doziveo ono sto su srbi i ostali nealbanci doziveli na kosovu mogu da pricaju gluposti. Dragi Mirko ja sam birao DS koji momentalno nemogu sastaviti vladu, a ako je sastave sa SPS onda nikada vise nece dobiti moj glas, a jos uvek govorim oni koji mogu da satave vladu i poseduju 126 mandata ima legitimno pravo na to. A diktatorsko ponasanje takzvanih demokrata nije nista bolja od Miloseviceve diktature.
30.05.2008 16:17
Marko
Sto se tice K... veliko postovanje svim momcima svake jedinice a narocito onim ana karauli Kosare... jeste da je to sada u porevropskim vodama sramota i da se ljudi ustrucavaju reci da su branili svoju zemlju jer se mogu naci na putu u jednom pravcu. Dok na drugoj strani neko dobije 7 godina a neko bude i pusten, i naravno nije imao odgovornost.

K... je izgubljeno?? tako su i Siptari mogli da razmisljaju kada su nekoliko puta htijeli nezavisnots pa je nisu dobili... nisu govorili "nezavisnost je izgubljena"... stvarno neznam sta se desava u nasem narodu... kako tako olako zaboravi i olako bude manipulisan, mozda bi trebao da se ili edukuje ili da cita vise vijesti a ne samo jedne, sagledati i neke druge cinjenice... kao sto recimo strancima nisam mogao objasniti da se istina ne zasniva na cinjenicama BBC ili NBC...

... hocemo li opet nakon 50 godina nekog djenerala da dizemo u visinu i gradimo biste...
30.05.2008 16:26
Mirko
@kuglaš
Naravno da treba da satave vladu oni koji imaju 126 poslanika i politika koja je dobija većinu. To su trebali da urade i posle prošlih izbora kada su SRS+DSS+SPS imali mnogo veću podršku u narodu, ali je DSS tada još uvek glumeo "demokrate".

Nemci su se opametili tek posle dva svetska rata, i nama su izgleda potreben dve hiperinflacije da ukapiramo neke stvari. Samo se nadam da neće biti i dva bombardovanja.
30.05.2008 20:46
bubicac
E da su petog oktobra unistili radikale iako su imali puno pravo to da urade, sada nebi imali takvih problema. Kazu da su se smirili, ta di ce se oni smiriti oni mogu biti sve gori i gori. Samo neka Vucic kaze koga ce dovesti u Beograd da investira osim Miskovica i njegovih tajkuna koji ih placaju da bi mogli da imaju apsolutni monopol. Mi smo vojvodjani mnogo pametniji od vas Beogradjana, ili imamo malo manje kriminalaca koji finansiraju radikale.
30.05.2008 21:06
srdjan
Izgleda da ce morati da se desi novi peti oktobar. Samo ovde nije upitanju kradja izbora, nego cisto demonstriranje sile, odnosno ljudi nece da sidju sa fotelja jer... eto nece. Prosto je neverovatno da se to desava "Europejcima", bas onima koji se kunu u "EUropejske" vrednosti, demokratiju... Ta direktna bahatost nije primecena ni kod Milosevica u njegovom vremenu, on je bio bar malo suptilan. Covek je pokro izbore, pa se vodila dilema dali je ili nije (pokrao)... Ovi priznaju izbore ali im nepada na pamet da odu (tamo gde nemaju vecinu). Prosto je neverovatno da u ovoj zemlji svaka promena vlasti mora biti pracena nekim demonstracijama. Ako su SRS, DSS-NS, SPS postigli dogovor na nivou Beograda treba ljudima sto pre omoguciti zasucu rukave i da pocnu da prave svetsku metropolu Beograd.
30.05.2008 21:53
Djordje
Šta prsednik Srbije čeka.
Što se on ne oglasi kao presednik svih.
Mi koji jedva čekamo ovu vladu SVETSKU a ne
samo j-evropsku hoćemo i njegovo demokratsko mišljenje.
30.05.2008 23:34
Lik Belgrade
Zaista je zalosno citati ove komentare, zalosno je kako "demokrate" glume demokratiju, pa upravo i zbog tolike njihove demokratije smo doziveli to sro jesmo.
Gubitak Kosova i Metohije, gorivo poskupljije na svakih 15 dana, inflacija...
sta vise da vam nabrojim? zar vam nije dosta?
Ljudi nece nikako da shvate da moraju da sidju s vlasti i to je najveci problem, moraju da jos tih mesec dana pokupe koliko jos mogu.
Eee "demokraDe demokraDe" gori ste bre od Milosevicevih, mala ste deca zaista.
Pošaljite vaš komentar »

Komentari na drugim sajtovima

Add to Google
Add to Facebook
©2008 Naslovi