Pre devet godina okončano bombardovanje SRJ

Pre devet godina okončano bombardovanje SRJ

Blic utorak, 10. jun 2008.

Danas se navršava devet godina od prestanka NATO bombardovanja tadašnje SR Jugoslavije. Prekidu bombardovanja prethodilo je donošenje Rezolucije 1244 Saveta bezbednosti UN. Dan ranije, 9. juna, predstavnici VJ i NATO-a potpisali su u Kumanovu Vojnotehnički sporazum, kojim je precizirano povlačenje... »

Mir koji je mnogo koštao

Glas javnosti utorak, 10. jun 2008.

Konačni status Kosova tim sporazumom, a ni Rezolucijom 1244 SB kojom je sporazum verifikovan, nije rešen mada se jasno navodi da je Kosovo deo SRJ pod međunarodnim protektoratom
Agresija NATO na Saveznu Republiku Jugoslaviju završila se na današnji dan pre devet godina, a na jučerašnji dan u Kumanovu je potpisan vojno-tehnički sporazum kojim su se naše vlasti obavezale da će se sva naša vojska i policija... »

Bombardovanje SRJ okončano pre devet godina

Danas utorak, 10. jun 2008.

Beograd - NATO bombardovanje tadašnje SR Jugoslavije okončano je na današnji datum pre devet godina. Prekidu bombardovanja prethodilo je donošenje Rezolucije 1244 SB UN, a dan ranije 9. juna u Kumanovu, predstavnici Vojske Jugoslavije i NATO potpisali su Vojnotehnički sporazum, kojim je precizirano... »

Komentari

10.06.2008 09:06
pukovnik
I sad nam Solana i americki ambasador prave vladu. I Dacic naravno, a drzao je u kampanji sliku svog pokojnog predsednika. Kakav je to covek?
10.06.2008 13:27
S.Jovanović
Teško da ćemo Americi i njenim slugama, to ikada zaboraviti i oprostiti... poslovati moramo ali kada čujem od njih reči prijateljstva i sl. dođe mi da povraćam!
10.06.2008 13:47
I.S.
A sto se Srbija proglasila za maltene jednog od glavnih neprijatelja Amerike? Pa to je kao kada bi neki mis krenuo da izigrava Ramba pred mojom mackom.
10.06.2008 16:07
pukovnik
Pita li se ko od vas anglo-amerikanaca zasto je amerika bombardovala Srbiju. Na kraju XX veka. Kad se setim onog lupanja po Strazevici, po bivsem CK-u, po zgradama koje su bile ponos Beograda i Srbije, po mostovima, po Aleksincu naprimer,... Pa dragi moji zamislite se malo. Kad je prestalo bombardovanje, onako naivno sam pomislio, e sad je sa svim ovim gotovo. Ali, ustvari to je bio pocetak rasturanja Srbije koje i danas traje uz svesrdnu podrsku iznutra.
10.06.2008 16:15
Nenad
Plan je odavno bio jedan "Bondstil" Interes velikih sila se ne odrazava u postovanju ljudskih prava. Humanitarno bobardovanje ce sve vise pronalaziti smisao kao nacin potcinjavanja manjih. To znaju samo oni koji su bombardovani.
10.06.2008 18:08
ikic
Bombradovanje je prekinuto usvajanjem Plana Ahtisari-Cernomirdin kojim je prekinuto razaranje Srbije i ubijanje njenih gradsjana. Za nastavak ubijanja Srbije i Srba glasali su radikali, a za prestanak bombardovanja SPS i SPO. Proslo je samo devet godina a radikali, koji su bili protiv prestanka razaranja i ubijanja, se javljaju kao spasioci. Ne treba zaboraviti da je njima bilo svejedno koliko ce ljudi poginuti ili su cak i zelelei da pogine sto vise Srba.
10.06.2008 18:28
Ivana
Podrska iznutra rasturanju Srbije potekla je upravo od radikala i SPS-a. Ovi drugi sad imaju potrebu da se rehabilituju, ali ne znaju kako jer ne mogu da se odreknu svog vodje i njegove izbegle supruge ciji ljudi im finansiraju stranku, a, bogami izgleda ti isti finansiraju i DSS. Sto se tice bombardovanja, svi znamo sta je Amerika uradila Japanu, pa sad sasvim lepo saradjuju.
10.06.2008 19:35
savo
Ivana ne cudi me sto u Srbiji ima toliko nepismeni, mora da si i ti jedna od tih, kao prvo nisu Radikali bombardovali Srbiju a kao drugo da je ne znam tko bio na vlasti u to vreme kada su se Siptari digli Srbija bi bila bobardovana. A sto se tice Milosevica vi pljujete po coveku koi je na KiM isao da brani Srpsku teritoriju i Srpski narod sto bi u jednoj normalnoj Drzavi bilo gde svaki precednik branijo svoju zemlju, vama svatko tko brani Srbiju od zapsdnih neprijatelja je izdajnik a samo onaj tko rastura Srbiju za saku Eura vam je prijatelj. Ali vi od tih Eura necete videni nista i dalje ce te pljuvati, sutra verovatno i po Tadicu.
10.06.2008 21:33
Ahmet
Slobodan je branio srpski narod na Kosovi 15 godina, ali ga i izgubio Kosovo za uvek.
10.06.2008 22:39
slikar
što se amerikanaca tiče za mene su oni završili i ne trebaju nam ni kao turisti ni kao "prijatelji"
10.06.2008 22:42
slikar
IVANA he he he kad tako dobro znaš ko koga finansira, zanima me ko finansira DS, LDP i gomilu antidržavnih NVO organizacija jer samo Soroš ili ima još nekih tajnih sponzora? :)
Pošaljite vaš komentar »
Add to Google
Add to Facebook
©2008 Naslovi