Arhiva » Vesti » Blic 26.02.2015

TAKMIČENJE Četvrtaci iz OŠ "Jelena Ćetković" najraspevanije odeljenje u gradu

Učenici IV/4 iz OŠ "Jelena Ćetković" danas je odnelo pobedu na takmičenju "Najraspevanije odeljenje" osnovnih škola Beograda u Centru za kulturu i sport "Šumice".

Blic četvrtak, 26. februar 2015.  |  D. R.

Učiteljica pobedničkog odeljenja, Ivana Milkanović, ne krije oduševljenje i sa ponosom ističe uspeh svojih učenika.

- Deca su presrećna, svesni su da su lepo pevali, scenski nastup nam je bio dobro uvežban. Izveli smo kompozicije "Ima jedna Marija" i "Lepo ti je rano uraniti". Pri izvođenju druge, deca su nastup upotpunila svirajući klavir, sintisajzer, gitaru, ksilofon, daire i zvečke. Izgledali su kao pravi profesionalci i ponosna sam na njih - priča Ivana Milkanović.

Pobednici: Đaci četvrtog razreda OŠ "Jelena Ćetković"

Takmičenje je održano jubilarni 40. put u saradnji sa Prijateljima dece Voždovca i Centrom za kulturu i sport "Šumice", pod pokroviteljstvom grada Beograda. Moto programa bio je "Uz pesmu se lepše raste!".

U programu je nastupilo 11 prvoplasiranih odeljenja sa oko 260 učesnika iz opština Voždovac, Vračar, Zvezdara, Zemun, Lazarevac, Novi Beograd, Palilula, Rakovica, Savski venac, Stari grad i Čukarica.

Učenici su izveli po dve kompozicije po slobodnom izboru, od kojih je jedna bila izvorna narodna pesma, a druga dečja zabavna pesma. Nastupe takmičara ocenjivao je stručni i dečji žiri.

Učesnike je u ime pokrovitelja, ispred grada Beograda, pozdravio zamenik gradonačelnika Andreja Mladenović.


Objavljeno na sajtu blic.rs »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

Povezane vesti

Beograd: Četvrtaci sa Zvezdare najraspevaniji

Večernje novosti četvrtak, 26. februar 2015.

Komentari


©2018 Netmark d.o.o.