Arhiva » Vesti » Kurir 26.02.2015

Uz pesmu se lepše raste: Najraspevanije odeljenje u Beogradu

Kurir četvrtak, 26. februar 2015.

Centar za kulturu i sport “Šumice” odjekivao je od veselih glasića učenika beogradskih osnovnih škola koji su pokazali svoja pevačka, ali i sviračka umeća na gradskom takmičenju za “najraspevanije odeljenje” grada Beograda.

Najuspešniji bili su učenici IV-4 odeljenja Osnovne škole “Jelena Ćetković” koji su izveli pesme “Lepo ti je rano uraniti” i “Ima jedna Marija”.

Kako su se pripremali i na koji način su reagovali na ovu lepu nagradu, otkrila nam je njihova učiteljica Ivana Milkanović.

- U našem odeljenju se svakodnevno peva. Od prvog razreda čas muzičkog vaspitanja je zadovoljstvo i za mene i za decu. Sada smo samo izabrali pesme i dodatno ih razradili.

U pripremama za takmičenje, koje su trajale od oktobra meseca, pomogla nam je i nastavnica muzike Mirjana Munđa iz naše škole. Imali smo cilj da pobedimo, te smo pored pevanja vežbali i scenski nastup. Rezultat svega je ova nagrada.

Deca su se posebno obradovala prvom mestu, a od organizatora smo dobili i druge lepe nagrade - ponosno nam je saopštila nastavnica Ivana.

Pored pobedničkog, na ovom radosnom takmičenju koji svake godine organizuju Prijatelji dece Beograda, u saradnji sa Prijateljima dece Voždovca i Centrom za kulturu i sport “Šumice”, učestvovalo je još 10 odeljenja prvoplasiranih beogradskih osnovnih škola, sa oko 260 učenika.

Pred članovima stručnog i dečjeg žirija, nastupili su mališani iz opština Voždovac, Vračar, Zvezdara, Zemun, Lazarevac, Novi Beograd, Palilula, Rakovica, Savski venac, Stari grad i Čukarica.

Cilj ovog programa, čiji je pokrovitelj Grad Beograd, je da podstakne razredno pevanje svih učenika jednog odeljenja kao manifestacije na kojoj dominiraju raspevanost, vedrina, spontanost i međusobno uvažavanje i poštovanje među decom.


Objavljeno na sajtu kurir.rs »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

Povezane vesti

Beograd: Četvrtaci sa Zvezdare najraspevaniji

Večernje novosti četvrtak, 26. februar 2015.

Komentari


©2018 Netmark d.o.o.