Arhiva » Vesti » RTV 26.02.2015

Film "Unutra" premijerno na Festu

Beograd - Film "Unutra" Mirka Abrlića i Jelene Marković biće premijerno prikazan na Festu 7. marta u Kinoteci.

RTV četvrtak, 26. februar 2015.  |  Tanjug
RTV: Film "Unutra" premijerno na Festu

Film će biti prikazan u okviru nove programske celine Festa pod nazivom “Microwave”, čiji je cilj posebna promocija garažnog filma u Srbiji, koji je sve više zastupljen u domaćoj kinematografiji.

Ovu celimu pored filma "Unutra" čine još tri domaća ostvarenje “Okean” Tamare Drakulić, “Petlja” Milutina Petrovića i “Žigosana” Saše Radojevića

“Unutra” je filmski debi mladog glumca Aleksandra Milisavljevića koji igra glavnu ulogu, i Đorđa Erčevića, već poznatog publici iz mnogih televizijskih serija.

Jovan počinje izdržavanje jednogodišnje zatvorske kazne u specijalnoj zatvorskoj bolnici, na odeljenju za osuđene narkomane. Upoznaje se sa pravilima ustanove i sa samo-organizovanim poretkom osuđenika.

Osuđenici se drže svojih internih pravila konstruisanih oko heroina, a u centru moći nalazi se diler Mare. Jovan se drži po strani, ali unutra, u sistemu dvostrukih pravila, svi njegovi postupci deluju već predviđeno i vode ka istom ishodu: u bolest.

Prema rečima autora, u film "Unutra" ne govori samo o zatvoru u nekoj zgradi, već i zatvoru u glavama, u načinu mišljenja, a motivi zatvora, bolnice i narkomanije u su civilizacijski čvor opšte ljudske neslobode.

"Napravili smo film o stvarnosti, i pitamo: kako se gradi moć? Kako se nasilje i bolest integrišu u red i mir? Naš je stav je da je beskompromisna sloboda način mišljenja. Tu slobodu vam ne može niti dati niti oduzeti budžet. Nezavisnost i mali budžet omogućavaju da se izbegnu interesni ili ideološki pritisci. Te okolnosti su polazne za garažni film", istakli su autori.


Objavljeno na sajtu rtv.rs »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

Ključne reči

Fest

©2018 Netmark d.o.o.