Arhiva » Vesti » Alo 21.04.2015

Krivične prijave zbog pretnji "Pinkovoj zvezdici"!

Gej lezbejski info centar podneo je krivične prijave protiv više lica koji su na socijalnoj mreži Fejsbuk otvarali stranice u kojima se vređa i preti Mateji Vukašinoviću, učesniku emisije "Pinkove zvezdice".

Alo utorak, 21. april 2015.  |  A.O.
Alo: Krivične prijave zbog pretnji "Pinkovoj zvezdici"!

Mateja Vukašinović | Foto: Youtube Screenshot

Gej lezbejski info centar podneo je krivičnu prijavu Posebnom tužilaštvu za visokotehnološki kriminal protiv maloletnog N.P. iz Zaječara koji je otvorio stranicu

"Vukašinovićke u dom, Mateju u grob" u kojoj se preti Vukašinoviću na osnovu pretpostavljene seksualne orijentacije, ugrožava njegova bezbednost i vređa njegovo dostojanstvo.

- Od Posebnog tužilaštva za visokotehnološki kriminal zahtevamo da u što kraćem roku reaguju u skladu sa zakonom kako bi zaštitili maloletno lice, naročito što ovo nije ni prva i ni poslednja Fejsbuk stranica na kojoj se Mateja Vukašinović javno maltretira. Takođe, pozivamo organizacije za zaštitu prava deteta da ne ostanu neme kada je ovaj slučaj u pitanju. Posebnu kritiku upućujemo Ministarstvu omladine i sporta koje je vodilo kampanju protiv govora mržnje na internetu koja nije dala zadovoljavajuće rezultate - poručuju iz GLIC-a.


Objavljeno na sajtu alo.rs »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

©2018 Netmark d.o.o.