Arhiva » Vesti » B92 21.04.2015

Bor: Požar u vozu, nema povređenih

Bor -- Između železničkih stanica Bor i Vlaole, na izlazu iz tunela izbio je požar u vozu koji je saobraćao iz Zaječara za Majdanpek i povređenih nije bilo.

B92 utorak, 21. april 2015.  |  Tanjug
B92: Bor: Požar u vozu, nema povređenih

"Žleznice Srbije" saopštile su da je na izlazu iz tunela nedaleko od mesta Šušulajka, u 8.20 sati izbio požar na dizel motornoj garnituri serije 710 ("Šveđanka"), koja je saobraćala iz Zaječara za Majdanpek.

Požar je izbio na donjem delu motora, a ugašen je u 10.30 sati, nakon što je osoblje voza intervenisalo protivpožarnim aparatima, navodi se u saoipštenju.

Najpre su upotrebljeni protivpožarni aparati iz same garniture, a zatim su dodatni aparati stigli i pomoćnim vozovm iz Zaječar a unutrašnjost i upravljačnica garniture nisu bili oštećeni.

"U vozu je bilo petnaestak putnika, koji su brzo napustili voz. a većina od njih odmah se uputila se svojim kućama u Vlaolu, dok su ostali sačekali autobus za Majdanpek", navodi se u saopštenju.

Oko 11.45 sati garnitura je vraćena u stanicu Vlaole, a zbog ovog požara otkazan je jedan putnički lokalni voz na relaciji Majdanpek - Zaječar.

Stručne službe srpskih železnica nakon analiza utvrdiće uzroke ovog požara na dizel motornoj garnituri, dodaje se u saopštenju.


Objavljeno na sajtu b92.net »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

Povezane vesti

Požar u vozu, nema povređenih

RTV utorak, 21. april 2015.

Bor: Zapalila se "Šveđanka" - nema povređenih

Večernje novosti utorak, 21. april 2015.

Zapalila se "Šveđanka" - nema povređenih

Novi magazin utorak, 21. april 2015.

Požar u vozu kod Bora, nema povređenih

RTS utorak, 21. april 2015.

Zapalila se "šveđanka" - nema povređenih

Mondo utorak, 21. april 2015.

Ključne reči

Majdanpek Zaječar Bor

©2018 Netmark d.o.o.