Arhiva » Vesti » Kurir 21.04.2015

Stop Malteriranju: Podnete krivične prijave zbog pretnji Mateji Vukašinoviću

Kurir utorak, 21. april 2015.

Gej lezbejski info centar podneo je krivične prijave protiv više lica koji su na socijalnoj mreži Fejsbuk otvarali stranice u kojima se vređa i preti Mateji Vukašinoviću, učesniku emisije "Pinkove zvezdice".

Centar je podneo prijavu Posebnom tužilaštvu za visokotehnološki kriminal protiv maloletnog N.P. iz Zaječara koji je otvorio stranicu "Vukašinovićke u dom, Mateju u grob" u kojoj se preti Vukašinoviću na osnovu pretpostavljene seksualne orijentacije, ugrožava njegova bezbednost i vređa njegovo dostojanstvo.

"Od Posebnog tužilaštva za visokotehnološki kriminal zahtevamo da u što kraćem roku reaguju u skladu sa zakonom kako bi zaštitili maloletno lice, naročito što ovo nije ni prva i ni poslednja Fejsbuk stranica na kojoj se Mateja Vukašinović javno maltretira.

Takođe, pozivamo organizacije za zaštitu prava deteta da ne ostanu neme kada je ovaj slučaj u pitanju. Posebnu kritiku upućujemo Ministarstvu omladine i sporta koje je vodilo kampanju protiv govora mržnje na internetu koja nije dala zadovoljavajuće rezultate", poručuju iz GLIC-a.

Foto Zorana Jevtić

(Alo)


Objavljeno na sajtu kurir.rs »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

Komentari


©2018 Netmark d.o.o.