Arhiva » Vesti » N1 Info 21.04.2015

Zapalio se voz, nema povređenih putnika

N1 Info utorak, 21. april 2015.  |  Tanjug

Između železničkih stanica Bor i Vlaole, na izlazu iz tunela, izbio je požar u vozu koji je saobraćao iz Zaječara za Majdanpek i povređenih nije bilo.

"Železnice Srbije" saopštile su da je na izlazu iz tunela nedaleko od mesta Šušulajka, u 8.20 sati izbio požar na dizel motornoj garnituri serije 710 ("Šveđanka"), koja je saobraćala iz Zaječara za Majdanpek.

Požar je izbio na donjem delu motora, a ugašen je u 10.30 sati, nakon što je osoblje voza intervenisalo protivpožarnim aparatima, navodi se u saopštenju. Najpre su upotrebljeni protivpožarni aparati iz same garniture, a zatim su dodatni aparati stigli i pomoćnim vozom iz Zaječara, a unutrašnjost i upravljačnica garniture nisu bili oštećeni.

"U vozu je bilo petnaestak putnika, koji su brzo napustili voz, a većina njih odmah se uputila svojim kućama u Vlaolu, dok su ostali sačekali autobus za Majdanpek", navodi se u saopštenju.

Oko 11.45 sati garnitura je vraćena u stanicu Vlaole, a zbog ovog požara otkazan je jedan putnički lokalni voz na relaciji Majdanpek - Zaječar.

Stručne službe srpskih železnica nakon analiza utvrdiće uzroke ovog požara na dizel motornoj garnituri, dodaje se u saopštenju.


Objavljeno na sajtu rs.n1info.com »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

Komentari


©2018 Netmark d.o.o.