Arhiva » Vesti » Studio B 21.04.2015

Požar u vozu, nema povređenih

Između železničkih stanica Bor i Vlaole, na izlazu iz tunela izbio je požar u vozu koji je saobraćao iz Zaječara za Majdanpek i povređenih nije bilo.

Studio B utorak, 21. april 2015.

Između železničkih stanica Bor i Vlaole, na izlazu iz tunela izbio je požar u vozu koji je saobraćao iz Zaječara za Majdanpek i povređenih nije bilo.

"Žleznice Srbije" saopštile su da je na izlazu iz tunela nedaleko od mesta Šušulajka, u 8.20 sati izbio požar na dizel motornoj garnituri serije 710 ("Šveđanka"), koja je saobraćala iz Zaječara za Majdanpek.

Požar je izbio na donjem delu motora, a ugašen je u 10.30 sati, nakon što je osoblje voza intervenisalo protivpožarnim aparatima, navodi se u saoipštenju.

Najpre su upotrebljeni protivpožarni aparati iz same garniture, a zatim su dodatni aparati stigli i pomoćnim vozovm iz Zaječar a unutrašnjost i upravljačnica garniture nisu bili oštećeni.

"U vozu je bilo petnaestak putnika, koji su brzo napustili voz. a većina od njih odmah se uputila se svojim kućama u Vlaolu, dok su ostali sačekali autobus za Majdanpek", navodi se u saopštenju.

Oko 11.45 sati garnitura je vraćena u stanicu Vlaole, a zbog ovog požara otkazan je jedan putnički lokalni voz na relaciji Majdanpek - Zaječar.

Stručne službe srpskih železnica nakon analiza utvrdiće uzroke ovog požara na dizel motornoj garnituri, dodaje se u saopštenju.


Objavljeno na sajtu studiob.rs »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

Ključne reči

Majdanpek Zaječar Bor

©2018 Netmark d.o.o.