Arhiva » Vesti » Dnevnik 10.05.2015

IN MEMORIAM: Đorđe Pavlić (1938–2015.)

Fudbalski klub Vojvodine je samo pre nedelju dana ispratio jednog od svojih najboljih igrača Dobroslava Krstića , a, evo, ostao je bez još jedne legende - Đorđa Pavlića(77).

Dnevnik nedelja, 10. maj 2015.

Čoklin, kako su ga saigrači zvali, rođen je u Drenovcu kod Šapca, prve fudbalske korake naučio je u Rumi, a potom šest godina sa ponosom nosio je dres Vojvodine. Iako je bi visok samo 170 cantimetrara, igrao je na mesto cenetrfora, visinu je nadomestio brzinom, okretnošću i čvrstinom, pa su ga dobre igre preporučile i selektorima. Odigrao je dva meča za A reprezentaciju Jugoslavije i bio je član olimpijske reprezentacija Jugoslavije koja je 1964. godina osvojila zlatnu medalju u Tokiju.

U dresu Vojvodine Čoklin je odigrao 266 utakmica i postigao 301 gol, bio je član njene prve šampionske ekipe, igrao je u generaciji koja je zlatnim slovima upisana u anale novosadskog fudbalskog velikana: Pantelić, Radović, Vučinić, Nešticki, Nikolić, Brzić, Sekereš, Takač, Savić, Pavlić, Trivić, Pušibrk, Radosav, Aleksić ... Posle osvojene titule sa Vojvodinom(1966), s dozvolim FSJ, otisnuo se u inostranstvo, u Duisburg, gde je čak šest godine branio boje tada jednog od najboljeg tima Bundes lige,a još dve godine igrao je u Esenu. Posle povratka iz Nemačke Đorđe Pavlić je trenirao nižerazredne klubove iz okoline Novog Sada, a kada je dobio posao na Spensu odlučio je da završi trenersku karijeru.

Čoklin je bio jednostavan čovek, radovao se malim stvarima i bio je zadovoljan onim što je imao, ali je voleo i život i „božansku kapljicu“, kafanu, pesmu. Njegova druženja sa pokojnim Dobrivojem Trivićem bili su nezaboravana. Kao penzioner nije propuštao ni jednu utakmicu Vojvodine, a stanovao je blizu stadiona, pored Limanske pijace, gde su ga stanari te višespartnice obožavali.

Odlaskom Đorđa Pavlića Vojvodina i srpski fudbal ostali su bez još jednog velikog asa.Pavlić se preselio u nebesku Vojvodinu u koju su za nepune dve godine otišli njegovi saigrači i Vošini velikani Dobrivoje Trivić, Stevan Sekereš, Vujadin Boškov, Ivica Brzić, Petar Nikezić, Ilija Pantelić, Dobroslav Krstić ...


Objavljeno na sajtu dnevnik.rs »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

©2018 Netmark d.o.o.