Arhiva » Vesti » Blic 23.08.2015

FILMSKI SUSRETI Glumci dobili ključeve Niša, Seki Sablić nagrada "Pavle Vuisić"

Gradonačelnik Niša Zoran Perišić je večeras na letnjoj pozornici niške Tvrđave predao glumici Vesni Čipčić ključeve grada Niša, čime je zvanično otvoren jubilarni 50. Festival glumačkih ostvarenja domaćeg igranog filma "Filmski susreti“.

Blic nedelja, 23. avgust 2015.  |  B. Janačković

- Kolege glumci, tvrđava je naša - uzviknula je Vesna Čipčić, prvakinja drame Narodnog pozorišta u Beogradu, koja će biti predsednica tročlanog žirija.

Gradonačelnik Zoran Perišić je rekao da Niš voli glumce, a da glumci vole Niš.

- Za 50 godina, koliko postoje Filmski susreti, prošlo je mnogo glumaca i filmova, ali najviše dobre niške publike. Hvala vam za ljubav koju ste spremni da pokažete za filmsku umetnost - rekao je Perišić.

Svečano otvaranje pratio je i vatromet.

Odmah nakon svečane ceremonije otvaranja, Jelisaveti Seki Sablić, jednoj od naših najpoznatijih glumica, uručena je nagrada „Pavle Vuisić“. Nagradu joj je uručio Vladan Živković, predsednik Udruženja filmskih glumaca Srbije. Ova nagrada dodeljuje se za izuzetan doprinos umetnosti glume u domaćem filmu.

- Seka je sprecifičnom glumom, neponovljivim šarmom i sugestivnošću likova koje je tumačila na filmu i televiziji zasluženo ušla u red laureata nagrade koja nosi ime velikana srpske kinematografije Pavla Vuisića - rekao je Živković.

Nagrada za životno delo: Jelisaveti Seki Sablić uručena je nagrada "Pavle Vuisić"

Publika je velikim aplauzom pozdravila izlazak na binu poznate glumice.

-Sa velikim poštovanjem pozdravljam nišku publiku. Čestitam ovaj veliki jubilej i sigurna sam da ste vi sve učinili da ovaj festival živi 50 godina i da bude značajan. Publika je učinila da ove nagrade budu značajne, kao ova koju ja večeras dobijam za životno delo, koja nosi ime našeg velikana i nezaboravnog Paje Vuisića. Hvala publici, hvala žiriju, a i meni pomalo hvala - rekla je Seka i dobila buran aplauz.

Jubilarni Filmski susreti, sa bogatim programom, trajaće do 28. avgusta na Tvrđavi.


Objavljeno na sajtu blic.rs »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

Povezane vesti

Otvoreni 50. Filmski susreti u Nišu

Radio 021 nedelja, 23. avgust 2015.

Otvoreni 50. Filmski susreti u Nišu

RTV nedelja, 23. avgust 2015.

Otvoreni 50. Filmski susreti u Nišu

Mondo nedelja, 23. avgust 2015.

Počeli Filmski susreti!

Jugmedia nedelja, 23. avgust 2015.

©2018 Netmark d.o.o.