Arhiva » Vesti » Ekapija 02.09.2015

Inđijski Dom zdravlja nosilac projekta "Vojvođanska kuća zdravlja"

Ekapija sreda, 2. septembar 2015.

Skupština Autonomne pokrajine Vojvodine (APV) donela je program razvoja za period 2014 – 2020. godine i akcioni plan za realizaciju prioriteta programa razvoja. U okviru prioriteta ovog programa razvoja uvršćen je i projekat "Vojvođanska kuća zdravlja", saopštila je Opština Inđija.

Cilj projekta je unapređenje, promocija i skrining javnog zdravlja, prevencija i rano otkrivanje masovnih nezaraznih bolesti, unapređenje uslova i kvaliteta pruženih zdravstvenih usluga, izgradnja novih kapaciteta, razvoj i preporuka za politike u zdravstvu, socijalnoj zaštiti i demografiji, razvoj servisa u oblasti socijalne i zdravstvene zaštite, namenjeno posebno osetljivim grupama stanovništva i poboljšanje demografske slike stanovništva APV-a.

Planirane aktivnosti na projektu su, pored ostalih, organizovanje kampanja, bazara zdravlja, okruglih stolova, skrininga na masovne nezarazne bolesti, predavanje i informisanje putem medija u svrhu promocije zdravlja, zdrave životne sredine i bolesti, organizovanje edukativnih sadržaja za stanovništvo, prosvetne radnike i druge grupe.

Nosilac projekta "Vojvođanska kuća zdravlja" je Dom zdravlja "dr Milorad-Mika Pavlović" iz Inđije. Ta odgovorna uloga je poverena domu zdravlja zbog znanja iskustva i kvaliteta koje se bazira na činjenicama da je Dom zdravlja do sada realizovao 250 bazara zdravlja, na kojima je pregledano oko 100.000 stanovnika.

To je i jedina je ustanova u Srbiji proglašena uzastopno 6 godina za najbolji Dom zdravlja u Srbiji, prva ustanova u Republici Srbiji akreditovana na 7 godina, sa ocenom 98,19 izvrsnosti od 2011. godine.

Partneri na tom značajnom projektu za stanovništvo Vojvodine su Institut za Javno zdravlje Vojvodine i mreža Zavoda za javno zdravlje Vojvodine, Opšte Bolnice na teritoriji APV, Savez zdravstvenih radnika Vojvodine i Domovi zdravlja, navedeno je u saopštenju.


Objavljeno na sajtu ekapija.com »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

Ključne reči

Vojvodina Inđija APV

©2018 Netmark d.o.o.