Arhiva » Vesti » Ekapija 18.09.2015

Novo lice Šapca - Završeno uređenje Trga šabačkih žrtava

Ekapija petak, 18. septembar 2015.

foto: sabac.org Trg šabačkih žrtava je dobio novo ruho.

Idejno rešenje Trga šabačkih žrtava karakteriše primena intenzivnih boja u uređenju partera, postavka savremene konceptualne skulpture i spomenika, formiranje vertikalne zelene bašte i izložbenog prostora-galerije na otvorenom.

Šansu da osmisle novi izgled trga dobili su mladi arhitekti, planeri, građevinci i umetnici iz Šapca. Njihovu ideju pohvalili su stručnjaci Saveza urbanista Srbije. Rešenje za izgled Trga šabačkih žrtava je ocenjeno kao jedno od najavangardnijih u Srbiji.

Kako su autori projekta objasnili, jarko crvene boje koje preovlađuju imaju simboliku i stradanja i budućnosti, a spomenik žrtvama u Drugom svetskom ratu nastao je kao aktivan proces u radionici Kultura sećanja.

Uz Gospodar Jevremovu ulicu, jednu od najlepših pešačkih zona u Srbiji, grad konačno ima lice po uzoru na evropske prestonice.

Uređenje trga pratila je rekonstrukcija ulice Cara Dušana - asfaltiranje deonice od zgrade bivšeg Doma vojske do ulice Janka Veselinovića. Novina je kružni tok radi bezbednijeg saobraćaja u centru grada, navedeno je gradskom sajtu.

Dokumenti sa sličnom temom 16. 09. 2015. Šabac dobio jedinicu za moždane udare 14. 09. 2015. Najveći deficit u prvoj polovini 2015. ima Čajetina, a najveći suficit Beograd 14. 09. 2015. Šabački proizvođač svetlećih reklama "Duga-El" planira širenje proizvodnje 11. 09. 2015. Od mašina za obradu drveta do čeličnih konstrukcija - Šabački "Savro" specijalista za rekonstrukciju benzinskih pumpi


Objavljeno na sajtu ekapija.com »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

©2019 Netmark d.o.o.