Izvor: RTV arhiva vesti 01.01.2016

Luksuzni hotel Dubaiju još u plamenu

RTV 01.01.2016
DUBAI - Ogromna zgrada jednog od najluksuznijih hotela u centru Dubaija, u kojem je izbio požar u novogodišnjoj noći, jutros i dalje gori, više od 12 sati nakon što se zapalila. Vlasti u Dubaiju su saopštile da je najmanje 14 osoba lakše… »

Otvorene železničke stanice u Minhenu

RTV 01.01.2016
MINHEN - Dve železničke stanice, koje su noćas bile evakuisane u Minhenu, nakon što je na Tviteru nemačka policija objavila da postoje nagoveštaji planiranog terorističkog napada, danas su ponovo otvorene za saobraćaj nakon nekoliko časova… »

Mraz i uglavnom suvo

RTV 01.01.2016
BEOGRAD - Prvog dana nove godine u Srbiji će osvanuti jutro pretežno vedro uz umeren i jak mraz, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod. U toku dana sa severozapada će doći do postepenog naoblačenja, ali će se u većem delu zadržati… »

Nemačka na čelu OEBS

RTV 01.01.2016
BEČ - Nemačka je od danas u narednih godinu dana predsedavajuća Organizaciji za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS), a predsedavanje će i formalno preuzeti na sednici Stalnog saveta te organizacije 14. januara u Beču. Šef nemačke diplomatije… »

Veće akcize na gorivo i alkoholna pića

RTV 01.01.2016
BEOGRAD - Prvog dana nove 2016. godine povećane su akcize na gorivo i alkoholna pića, ali za sada nema bojazni da će već početkom godine doći do poskupljenja goriva. Gorivo ne bi trebalo odmah da poskupi, s obzirom da su naftne kompanije najavile… »

Ohrid: Privedena tri državljana Srbije

RTV 01.01.2016
Skoplje - U tuči u jednom kafiću na Ohridu rano jutros je ubijen 27-godišnji makedonski državljanin, nakon čega su uhapšena trojica državljana Srbije, uključujući muškarca iz Kraljeva koji je osumnjičen za to ubistvo. Do incidenta u kafiću… »

Devojčica rođena sekund posle ponoći

RTV 01.01.2016
BEOGRAD - U prvoj sekundi nove 2016. godine, rođena je prva beba, devojčica, teška 2.950 grama, rečeno je Tanjugu u Klinici za ginekologiju i akušerstvo, Kliničkog centra Srbije. Beba, koju je na svet donela Nataša Radojević, dugačka je 50… »

Umro doajen srpske advokature Veljko Guberina

RTV 01.01.2016
BEOGRAD - Doajen srpske advokature Veljko Guberina umro je juče u 91. godini, saopštila je danas Advokatska komora Srbije, čiji je Guberina bio predsednik u dva mandata. Komemorativni skup biće održan u ponedeljak u 14.00 u Advokatskoj komori Srbije… »

Francuska: Pucnjava ispred džamije

RTV 01.01.2016
PARIZ - Najmanje petoro ljudi je povređeno kada su pripadnici vojne patrole, koji čuvaju džamiju u francuskom gradu Valansu otvorili vatru na automobil koji je odbio da se zaustavi i krenuo je prema njima, javlja RT. Vozač i još jedna osoba koja se… »

Holandija preuzima predsedavanje EU

RTV 01.01.2016
BRISEL - Holandija danas preuzima predsedavanje Evropskom unijom, a Srbija očekuje da tokom tih šest meseci budu otvorena bar još dva pregovaračka poglavlja u procesu pristupanja EU. Rotirajuće predsedavanje EU Holandija preuzima od Luksemburga, a… »