Arhiva » Vesti » Kurir 01.01.2016

Pucnjava Ispred Džamije: Francuski vojnici otvorili vatru na automobil

Najmanje pet ljudi je povređeno u francuskom gradu Valans kad je vojna patrola ispred džamije koju je čuvala otvorila vatru na automobil, čiji je vozač pokušao da uleti u njih, objavili su danas lokalni mediji.

Kurir petak, 1. januar 2016.

Vozač automobila se nije zaustavio kad mu je to rečeno, pa su vojnici otvorili vatru na vozilo, objavio je list "Parizjen". U incidentu su povređeni vozač i još jedna osoba koja se nalazila u automobilu, kao i trojica vojnika. #Valence #Mosquée #Fusillade La voiture rouge est celle du chauffard. Un retraité a pris une balle perdue. pic.twitter.com/knEMFN6AZ9 — Jacques Meskine (@BilalMStory) January 1, 2016

Vojnik koji je čuvao džamiju u francuskom gradu Valans ranio je vatrenim oružjem čoveka koji je na njega krenuo automobilom. Čovek koji je bio u automobilu ranjen je u ruku i u rame, posle čega je smešten u bolnicu. Zalutali metak tada je pogodio i jednog prolaznika u nogu. Pored toga, čini se da ima povređenih i među vernicima. Jednog vojnika je udario automobil, dok je jednog vernika pogodio zalutali metak, objavio je sajt "Dofine Libere". #VALENCE Fusillade à la sortie de la Mosquée https://t.co/wcgHF3SuM8 pic.twitter.com/isMbCXZP3M — Islam&Info (@Islametinfo) January 1, 2016

Vojnik na koga je napadač krenuo automobilom lakše je povređen u koleno. Prema prvim rezultatima istrage, napadač je delovao sam.

Prema navodima lokalnih medija, vozač kod sebe nije imao vozačku dozvolu, a njegovi motivi za napad za sada nisu poznati. On je priveden u policijsku stanicu.

Posle najvećeg terorističkog napada u Francuskoj, u kojem je 13. novembra ubijeno 130 ljudi, širom Francuske pojačane su mere obezbeđenja. U celoj zemlji rasporedjeno je 10.000 pripadnika obezbeđenja, a džamiju u Valansu čuvala su njih četvorica.

Autor:Tanjug


Objavljeno na sajtu kurir.rs »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

Ključne reči

Twitter UN

©2018 Netmark d.o.o.