Društvo arhiva vesti 05.01.2016

Nema drame na Zlatiboru, igra gluvih telefona

Blic 05.01.2016
Na putu ka mestu Ljubišu, na Zlatiboru, ostalo je zavejano 20 turista iz Beograda, Leskovca i Nemačke, objavio je danas Tanjug prenoseći izjavu "člana Saveta Mesne zajednice u tom selu Milovana Milojevića. A sve se navodno desilo na putu Bela Reka -… »

Do kraja dana naoblačenje sa kišom

Akter 05.01.2016
U Srbiji se danas očekuje hladno jutro sa umerenim i jakim mrazem, dok će po kotlinama biti maglovito, saopštio je Republički Hidrometeorološki Zavod. Tokom dana u većem delu zemlje biće slabo i umereno oblačno i suvo vreme. Naoblačenje sa… »

TV taksa na januarskom računu za struju

Beta 05.01.2016
Ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić izjavio je danas će se TV pretplata pojaviti na januarskim računima za struju, koji dospevaju u februaru. On je prilikom obilaska površinskog kopa Kolubara polje D, ocenio da 150 dinara koji će se… »

BOŽIĆNA POSLANICA Patrijarh Irinej: Ne dozvolimo nikome da nas deli po bilo kom osnovu

Večernje novosti 05.01.2016
U božićnoj poslanici patrijarh srpski Irinej poručuje da su nam danas više nego ikad, potrebni mir na zemlji i dobra volja među ljudima i narodima. Tradicionalnim pozdravom Mir Božji - Hristos se rodi, patrijarh srpski Irinej sa sveštenstvom i… »

Železnica se izvinila, putnicima i Vladi

Mondo 05.01.2016
Preduzeća podeljene Železnice Srbije, Srbija voz i Infrastrukture železnica Srbije, izvinila su se danas putnicima i građanima, ali i Vladi Srbije, zbog višečasovnog čekanja bez struje i grejanja u vozu na relaciji Beograd-Bar. Foto: Screenshot … »

MUP: Ninoslav Mitić postavljen na mesto načelnika PU Niš

Novi magazin 05.01.2016
Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović i vršilac dužnosti direktora policije Vladimir Rebić uručili su danas Ninoslavu Mitiću rešenje kojim je postavljen na mesto načelnika Policijske uprave Niš. U saopštenju MUP-a se navodi da će… »

Sutra je Badnji dan

Akter 05.01.2016
Božić je dan kada se slavi rođenje Isusa Hrista i, zajedno sa Uskrsom, predstavlja jedan od najvećih hrišćanskih praznika. Pravoslavni vernici u Srbiji sutra obeležavaju Badnji dan tradicionalnim unošenjem i paljenjem badnjaka, liturgijama u… »

Otežan saobraćaj zbog ledene kiše, snega i vetra

RTS 05.01.2016
Saobraćaj se odvija otežano gotovo na celom području Srbije zbog ledene kiše, snega, niskih temperatura i jakog vetra, saopštio je Auto-moto savez Srbije. Uz maksimalnu angažovanost dežurnih ekipa putara i neprekidan rad zimskih službi, svi putevi… »

Studije u inostranstvu nastavlja 200 mladih

Akter 05.01.2016
Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić uručio je danas plakete dobitnicima stipendije Fonda za mlade talente za studije u inostranstvu. Ministar je pozvao studente da "ukradu" što više znanja i iskustva u inostranstvu, unaprede sebe, a onda da se… »

Čestitke povodom Božića

RTS 05.01.2016
Najradosniji hrišćanski praznik – Božić, svim vernicima koji slave po julijanskom kalendaru, čestitali su potpredsednik Narodne skupštine, predstavnici pokrajinske vlasti, kao i predsednik Republike Srpske Milorad Dodik. Potpredsednik Skupštine… »