Izvor: Akter arhiva vesti 05.01.2016

Kosovo bez pozivnog broja dok ne ispuni obaveze

Akter 05.01.2016
Priština nije ispunila obaveze iz Sporazuma o telekomunikacijama i neće moći da dobije pozivni broj dok to ne učini, rečeno je danas u Kancelariji za Kosovo i Metohiju i naglašeno da će to biti pozivini broj za geografsku oblast u Srbiji, a ne za… »

Kuvajt opozvao ambasadora iz Irana

Akter 05.01.2016
Kuvajt je opozvao svog ambasadora u Iranu zbog napada na diplomatsko predstvaništvo Saudijske Arabije u Iranu. U saopštenju se ne navodi kako će se to odraziti na kuvajtsko-iranske odnose. Saudijska Arabija je prethodno prekinula odnose sa Iranom, a… »

Na turskoj obali pronađena tela 21 migranta

Akter 05.01.2016
Turska žandarmerija je pronašla tela 21 migranta od kojih troje dece na turskoj obali Egejskog mora nakon što su se njihovi brodovi prevrnuli u dva odvojena incidenta u pokušaju da stignu do grčkog ostrva Lezbos. Na obali u letovalištu Ajvalik… »

Šarenac oslobođen optužbi

Akter 05.01.2016
Apelaconi sud u Beogradu pravosnažno je oslobodio nekadašnjeg predsednika Holding kompanije "Ineks Intereksport" Slobodana Šarenca optužbi da je 1999. godine prekoračenjem ovlašćenja sebi pribavio protivpravnu imovinsku korist od 450.000 nemačkih… »

Godinu dana od napada na "Šarli ebdo"

Akter 05.01.2016
Francuski predsednik Fransoa Oland otkrio je danas spomen-ploču na prostorijama gde se nalazila redacija satiričnog lista "Šarli ebdo" čime je počelo obeležavanje godišnjice od terorističkog napada na redakciju tog lista. Oland, u pratnji… »

Zavejani turisti na Zlatiboru

Akter 05.01.2016
U mestu Ljubišu, na Zlatiboru, ostalo je zavejano 20 turista iz Beograda, Leskovca i Nemačke, rekao je danas član Saveta Mesne zajednice u tom selu Milovan Milojević. Milojević je Tanjugu rekao da su "neki od njih prvi put došli u taj kraj i da je… »

SAD dobro sarađuju sa Vladom Srbije

Akter 05.01.2016
Američki ambasador u Beogradu Majkl Kirbi izjavio je danas da dobro sarađuje sa Vladom Srbije te da ne razume zašto neki ljudi misle da on pokušava da je sruši. Američki ambasador u Beogradu Majkl Kirbi, koji će u 2016. godini predati mandat… »

Do kraja dana naoblačenje sa kišom

Akter 05.01.2016
U Srbiji se danas očekuje hladno jutro sa umerenim i jakim mrazem, dok će po kotlinama biti maglovito, saopštio je Republički Hidrometeorološki Zavod. Tokom dana u većem delu zemlje biće slabo i umereno oblačno i suvo vreme. Naoblačenje sa… »

TV taksa na januarskom računu za struju

Akter 05.01.2016
Ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić izjavio je danas će se TV pretplata pojaviti na januarskim računima za struju, koji dospevaju u februaru. Antić je prilikom obilaska površinskog kopa Kolubara polje D, ocenio da 150 dinara koji će se… »

Teritorija koju drži IS, 2015. smanjena 30 odsto

Akter 05.01.2016
Teritorija pod kontrolom takozvane Islamske države (IS) je u prošloj godini smanjena za oko 30 odsto, izjavio je danas portparol snaga međunarodne koalicije predvođene SAD. "Verujemo da je to u Iraku 40 odsto, a u Siriji 20 odsto. Zajedno, izgubili su… »