Izvor: Blic arhiva vesti 05.01.2016

Kosovo neće dobiti pozivni broj dok ne ispuni obaveze

Blic 05.01.2016
Priština nije ispunila obaveze iz Sporazuma o telekomunikacijama i neće moći da dobije pozivni broj dok to ne učini, rečeno je danas u Kancelariji za Kosovo i Metohiju i naglašeno da će to biti pozivini broj za geografsku oblast u Srbiji, a ne za… »

Stravičan Snimak: Tela utopljenih migranata more izbacilo na plažu

Blic 05.01.2016
Spasilačke ekipe izvukle su danas najmanje 36 tela migranata koji su se udavili pošto su se dva broda kojim su se prevozili prevrnula u nemirnim vodama na putu od Turske do grčkog ostrva Lezbos, saopštili su zvaničnici novi bilans nesreće. Iz mora… »

Kuvajt opozvao ambasadora iz Irana, Turska zabrinuta

Blic 05.01.2016
Vlada Kuvajta opozvala je svog ambasadora u Iranu zbog napada na diplomatsko predstvaništvo Saudijske Arabije u Teheranu. U saopštenju se ne navodi kako će se to odraziti na kuvajtsko-iranske odnose. Saudijska Arabija je prethodno prekinula odnose sa… »

Bivši predsednik kompanije nije ojadio "Imneks Intereksport"

Blic 05.01.2016
Apelaconi sud u Beogradu pravosnažno je oslobodio nekadašnjeg predsednika Holding kompanije "Ineks Intereksport" Slobodana Šarenca optužbi da je 1999. godine prekoračenjem ovlašćenja sebi pribavio protivpravnu imovinsku korist od 450.000 nemačkih… »

Evro sutra 122,06 dinara

Blic 05.01.2016
Dinar će sutra zadržati približnu vrednost prema evru i zvanični srednji kurs biće 122,0677 dinara za jedan evro. Narodna banka Srbije je intervenisana na međubankarskom deviznom tržištu prodajom 10 miliona evra, kako bi ublažila dnevnu promenu… »

Godinu dana od napada na "Šarli ebdo"

Blic 05.01.2016
Francuski predsednik Fransoa Oland otkrio je danas spomen-ploču na prostorijama gde se nalazila redacija satiričnog lista "Šarli ebdo", čime je počelo obeležavanje godišnjice od terorističkog napada na redakciju tog lista. Oland je, u pratnji… »

Nema drame na Zlatiboru, igra gluvih telefona

Blic 05.01.2016
Na putu ka mestu Ljubišu, na Zlatiboru, ostalo je zavejano 20 turista iz Beograda, Leskovca i Nemačke, objavio je danas Tanjug prenoseći izjavu "člana Saveta Mesne zajednice u tom selu Milovana Milojevića. A sve se navodno desilo na putu Bela Reka -… »

Kirbi: Nije mi jasno zašto tvrde da rušim vlast u Srbiji

Blic 05.01.2016
Odlazeći američki ambasador u Srbiji Majkl Kirbi rekao je danas da je imao dobru saradnju sa Vladom Srbije i da mu nije jasno kako su nastale glasine da želi da "zbaci" ovu ili neku potencijalno drugu vlast u Srbiji. Kirbi je za B92 kazao da SAD vole… »

Kada Ćemo U Plus: Do kraja nedelje vreme u Srbiji će biti POTPUNO DRUGAČIJE

Blic 05.01.2016
Meteorolozi upozoravaju da se noćas ali i u sredu u većem delu zemlje očekuje ponovo ledena kiša pre svega u severnim, zapadnim i istočnim delovima zemlje. U toku noći kiša će preći u susnežicu i sneg u većini mesta. Duvaće slab i umeren, na… »

Antić: Pretplata za RTS uz januarski račun za struju

Blic 05.01.2016
Ministar za energetiku i rudarstvo Aleksandar Antić rekao je danas da će pretplata za RTS stići uz januarski račun za električnu energiju i izrazio uverenje da to neće biti prepreka za građane da izmire svoje račune za struju. - Znam da to nije… »