Izvor: Gde investirati arhiva vesti 05.01.2016

Tenzije između Saudijske Arabije i Irana: I Kuvajt opozvao ambasadora iz Teherana

Gde investirati 05.01.2016
Kuvajt je opozvao svog ambasadora u Iranu zbog napada na diplomatsko predstvaništvo Saudijske Arabije u Iranu. U saopštenju se ne navodi kako će se to odraziti na kuvajtsko-iranske odnose. Saudijska Arabija je prethodno prekinula odnose sa Iranom, a… »

Dinar bez promene prema evru, NBS i danas prodala 10 miliona evra

Gde investirati 05.01.2016
Dinar je neznatno ojačao prema evru i zvanični srednji kurs za sredu iznosi 122,0677 dinara za evro, saopštila je Narodna banka Srbije. Dinar je prema evru slabiji za 0,6 odsto nego pre mesec dana, dok je na godišnjem nivou dinar slabiji 0,3 odsto. U… »

Masovne pljačke i silovanja po Nemačkoj

Gde investirati 05.01.2016
Nemačka javnost je u šoku nakon otkrića da je u novogodišnjoj noći u nekoliko većih gradova došlo do više seksualnih napada, silovanja i pljačkanja žena. Kako navode, počinioci su uglavnom bili muškarci iz severne Afrike. „Potpuno je… »

U Srbiji zabranjen uvoz najlošijeg mesa

Gde investirati 05.01.2016
Prerađivačka mesna industrija u Srbiji od ove godine ne može da uvozi najgoru kategoriju mehanički okoštenog mesa (MCM), piše Politika. Takva smesa koristila se u proizvodnji viršli, kobasica, salama i pljeskavica. Novim pravilnikom o kvalitetu… »

Evropske berze: Blagi oporavak nakon jučerašnjeg šoka, Volkswagen gubitnik dana

Gde investirati 05.01.2016
Cene akcija na evropskim berzama u utorak su se malo oporavile nakon jučerašnje rasprodaje i šoka iz Kine, međutim, po mišljenju aanalitičara, atmosfera dezorijentiranosti na tržištima kapitala će se nastaviti. Pravi razlog je što niko uistinu… »

Napeto među divovima – cena ide gore

Gde investirati 05.01.2016
Cene nafte nastavile su oporavak u trgovanju u Aziji pod uticajem produbljivanja diplomatskog konflikta između Saudijske Arabije i Irana. Međutim, prezasićenost globalne ponude i ekonomsko usporavanje Kine drže rast cena te sirovine i dalje pod znakom… »

Finansijska odgovornost u praksi

Gde investirati 05.01.2016
Finansijska odgovornost predstavlja poslovni princip, ali i životni stav koji uvek treba posmatrati iz dva ugla. S jedne strane, iz ugla korisnika bankarskih usluga, a sa druge iz ugla samih banaka, kada se za ovaj princip obično koristi i naziv –… »

Završen sastanak lidera i najviših funkcionera SNS i koalicije SPS-PUPS-JS

Gde investirati 05.01.2016
Srpska napredna stranka i kolalicija SPS-PUPS-JS dogovorile su danas dalju saradnju na reformama, saglasile se da će na pokrajinske i lokalne izbore ići samostalno i poručile da je stabilnost zemlje najvažnija. Sastanak je održan u sedištu… »

Na šta treba obratiti pažnju u 2016. godini posle obeshrabrujućeg početka godine na deviznom tržištu

Gde investirati 05.01.2016
Nova godina je veoma burno počela na deviznim tržištima, a ni ostatak nedelje verovatno ne donosi mir. U stvari, najmanje četiri teme su u igri tokom ove nedelje i ovog meseca, koje će verovatno ostati ključna pitanja na deviznim tržištima tokom… »

Portoriko propustio platiti još jedan dospeli dug

Gde investirati 05.01.2016
Portoriko u ponedeljak nije platio deo dospelog duga, po drugi puta u pet meseci, a guverner te pridružene ostrvske države SAD-a traži od američkog Kongresa da im omogući traženje zaštite od poverenika. U ponedeljak je Portoriku na naplatu dospelo… »