Izvor: iKragujevac arhiva vesti 05.01.2016

BEZ VODE U KRAGUJEVCU: Erdoglija, Šumarice, Vinogradi...

iKragujevac 05.01.2016
Kako saznajemo došlo je do pucanja magistralnog cevovoda u Kopaoničkoj ulici u Erdogliji, od noćas je bez vode veći deo grada. Do pucanja cevovoda došlo je noćas, pola sata iza ponoći i od tada su bez vode potrošači u Erdogliji, Šumaricama… »

ZAVEJAN KRAGUJEVAC: Sneg ne prestaje, a očekuju se i druge nepogode!

iKragujevac 05.01.2016
Sneg pada u celoj Srbiji, a u toku dana se očekuje i kiša koja se može lediti pri tlu i tako stvarati dodatni problem vozačima, uglavnom u jugozapadnim krajevima Srbije, saopštio je danas Auto-moto savez Srbije (AMSS). Sneg koji u Kragujevcu pada od… »

Svi putni pravci na teritoriji Šumadije su prohodni

iKragujevac 05.01.2016
Svi putni pravci na teritoriji Šumadije su prohodni i saobraćaj se odvija bez problema. Prohodni su i svi gradski i lokalni putevi, koje održavaju ekipe Javno-komunalnog preduzeća Čistoća. Saobraćajnice prvog prioriteta su potpuno očišćene, a u… »

U Sabornoj crkvi u Kragujevcu doček Božića počinje sutra ujutro

iKragujevac 05.01.2016
Rođenje Gospoda Isusa Hrista u srpskim pravoslavnim hramovima se dočekuje i proslavlja naročitim svečanim bogosluženjima. Na Badnji dan ujutro prvo se služe Carski časovi, u nastavku Sveta liturgija, a posle podne praznično Bdenje sa nalaganjem… »

Autobusi javnog gradskog i prigradskog prevoza na pojedinim linijama danas saobraćaju skraćenom trasom!

iKragujevac 05.01.2016
Autobusi javnog gradskog i prigradskog prevoza na pojedinim linijama danas saobraćaju skraćenom trasom zbog snega. Autobusi na liniji 3 saobraćaju do crkve u Bresnici, na liniji 13 do Teferičkog groblja, a na liniji 16 do pumpe u Desimirovcu. Autobusi… »

BRAVO ZA KRAGUJEVČANE: Zaposleni i učenici Politehničke škole osnovali su fond za pomoć đacima slabijeg materijalnog…

iKragujevac 05.01.2016
Zaposleni i učenici srednje Politehničke škole osnovali su jedinstveni fond za pomoć đacima slabijeg materijalnog stanja, posebno onima koji do škole putuju iz udaljenih sela. Svako na svoj način, profesori odvajanjem od svojih plata, učenici… »

APEL NA VOZAČE: Na put nikako bez lanaca i zimske opreme!

iKragujevac 05.01.2016
AMSS apeluje na učesnike u saobraćaju da budu oprezni u vožnji. Vozači se mole da na put ne kreću na put bez zimske opreme i lanaca (posebno ukoliko putuju u planinske predele) jer se tokom noći ( dana 04/4.01.2016.g.) i ujutru, prema informacijama… »

ALARMANTNO, KRAGUJEVAC NESTAJE: Do 2050. Kragujevac će ostati bez pola stanovnika!

iKragujevac 05.01.2016
Stanovništvo Kragujevca je "staro" i to posledica dugogodišnjeg smanjenja broja rodjenih. Za poboljšanje demografske budućnosti neophodno je da se u porodicama u Kragujevcu rađa troje ili četvoro dece. Starosna struktura stanovništva grada… »

Prvi broj Novina srpskih izašao na današnji dan 1834. u Kragujevcu

iKragujevac 05.01.2016
Prvi broj Novina srpskih, službenog glasila Kneževine Srbije izašao je 5. januar 1834. godine, po starom kalendaru ostaje, pre svega, zabeležen kao datum kada su u Kragujevcu štampane prve novine na tlu Srbije. Ovaj datum označava i početak… »

SAVETI ZLATA VREDNI: Ovako se vozi po snegu!

iKragujevac 05.01.2016
Možda bi najbolji savet bio - sačekajte da se sneg otopi pa onda krenite na put, ali ako baš morate "za volan", budite oprezni! Zimske gume su zaista neophodne u ovim uslovima, ne samo zato što tako propisuje Zakon, već što , pneumatici namenjeni za… »