Izvor: Južne vesti arhiva vesti 05.01.2016

Štrajk u “Juri” - radnici traže slobodno za Badnji dan

Južne vesti 05.01.2016
Oko 500 radnika druge smene u fabrici “Jura” u Nišu obustavilo je rad, jer su nezadovoljni što im poslodavac nije dao slobodno za Badnji dan i Badnje veče. foto: radnici Iako je, kako saznajemo od radnika, jedan deo njih po dolasku na posao počeo… »

Tradicionalno lomljenje česnice u Parku Svetog Save

Južne vesti 05.01.2016
I ove, kao i svake godine u Parku Svetog Save u Nišu lomiće se velika česnica na Badnji dan 6. januara, tačno u podne. Tri najsrećnija učesnika pronaći će po dukat. Organizatori kažu da je planirano da česnica bude prečnika 2 m i težine 100… »

MUP potvrdio: Mitić novi načelnik niške policije

Južne vesti 05.01.2016
Iz Ministarstva unutrašnjih poslova danas je i zvanično potvrđeno da je Ninoslav Mitić postao novi načelnik niške policije koji će na tom mestu zameniti nedavno penzionisanog Srđana Grekulovića. Nekoliko dana nakon pisanja “Južnih vesti” o… »

Sneg se topi, autobuske linije skraćene

Južne vesti 05.01.2016
Iako Nišlije negoduju zbog neočišćenih ulica i trotoara u Zimskoj službi kažu da se radi punom parom i da im toplije vreme ide na ruku. Ipak, zbog neprohodnosti brojne autobuske linije su skraćene. Snega na kolovozu ima, doduše ne kao noćas, ali… »

Najstariji rudar u Srbiji proslavlja Božić 102. put

Južne vesti 05.01.2016
Sa svoje 102 godine Ilija Čolović iz Jelašnice možda nije najstariji građanin Srbije, ali jeste najstariji rudar u Srbiji. Radeći ceo život po rudnicima, oni su ga i doveli iz rodnog Knina na jug Srbije, gde živi od 1946. godine. Težak rudarski… »

Konkursi za nagrade “Stevan Sremac” i “Duško Radović”

Južne vesti 05.01.2016
Autori koji su tokom 2015. godine objavili roman ili knjigu priča mogu učestvovati na konkursu za nagradu “Stevan Sremac”, a po prvi put će biti dodeljena i književna nagrada Grada Niša “Duško Radović” za najbolju dečiju knjigu u prošloj… »

Koje filmove pogledati u vreme praznika?

Južne vesti 05.01.2016
Onima koji u praznične dane žele da uživaju u nekom dobrom filmu, bilo u toplini sopstvenog doma ili u bioskopskoj sali, preporuke daje filmski kritičar i urednik filmskog programa Niškog kulturnog centra Dejan Dabić. Kada su u pitanju novi filmovi… »

Šahovski turnir i dečiji božićni program u Dečijem centru

Južne vesti 05.01.2016
U utorak 5. januara od 11 sati, u Dečijem centru u čairskom parku u Nišu biće održan 20. Božićni turnir u šahu, a na Badnji dan od 12 sati mališani će imati prilike da se upoznaju sa tradicionalnim običajima vezanim za najradosniji hrišćanski… »

Radno vreme u Nišu tokom božićnih praznika

Južne vesti 05.01.2016
Na Badnji dan i Božić u Nišu većina institucija i supermarketi neće raditi ili će raditi skraćeno, dok će Dom zdravlja raditi uobičajeno, a sve vreme će dežurati i apoteka “Ćele-kula”. Centralni objekat Doma zdravlja će raditi od 7 do 20… »

Slavoljub Sretković - meštanima planinskih sela i više od poštara

Južne vesti 05.01.2016
Nakon 16 godina raznošenja pisama, razglednica, paketa i računa po selima na Radan planini, 56-godišnji poštar iz Prokuplja Slavoljub Sretković radi sa istim elanom kao i prvog dana jer zna da je nekim usamljenim meštanima zabačenih sela jedini… »