Izvor: Kurir arhiva vesti 05.01.2016

Tahiri: Austrija je zatražila da pozivni broj za Kosovo bude 383!

Kurir 05.01.2016
PRIŠTINA - Austrija je aplicirala za kosovski pozivni broj kod Medjunarodne telefonske unije (MTU), izjavila je danas ministarka za dijalog sa Srbijom Edita Tahiri. U saopštenju iz Vlade Kosova je navedeno da je su nadležni kosovski organi dobili… »

TUGA: Tela 9 mališana i odraslih izbeglica nađena na turskoj obali

Kurir 05.01.2016
Brod kojim su bežali u bolji život se prevrnuo, a beživotna tela isplivala su na tursku obalu Egejskog mora. Kako prenosi turska agencija Dogan, tela su pronađena na obali u letovalištu Ajvalik, gde se migranti ukracavaju u čamce i brodove kako bi… »

Novo Zaoštravanje: Kuvajt opozvao ambasadora iz Irana!

Kurir 05.01.2016
Kao razlog za ovu odluku je napad na diplomatsko predstvaništvo Saudijske Arabije u Iranu, ali nije rečeno kako će se to odraziti na kuvajtsko-iranske odnose. Kuwait recalls ambassador from Iran as regional row over Saudi execution of Shia cleric… »

Slučaj Ineks Intereksport: Apelacioni sud oslobodio Slobodana Šarenca

Kurir 05.01.2016
BEOGRAD - Apelaconi sud u Beogradu pravosnažno je oslobodio nekadašnjeg predsednika Holding kompanije "Ineks Intereksport" Slobodana Šarenca optužbi da je 1999. godine prekoračenjem ovlašćenja sebi pribavio protivpravnu imovinsku korist od 450.000… »

Dinar Oslabio Uprkos Intervenciji Nbs: Evro danas 122,08 dinara

Kurir 05.01.2016
Dinar je danas oslabio 0,5 odsto prema evru i pored toga što je Narodna banka Srbije (NBS) intervenisala u ponedeljak prodajom 10 miliona evra na međubankarskom deviznom tržištu, i zvanični srednji kurs iznosi 122,0782 dinara za jedan evro, objavila… »

Vozači, Oprez: Bez zimske opreme ne krećite na put, neprohodno od Uba ka Valjevu

Kurir 05.01.2016
Javno preduzeće "Putevi Srbije" savetuje vozačima da bez zimske opreme i lanaca ne kreću na put, a ukoliko se odluče na putovanje, treba da voze zaista oprezno i pažljivo. Zbog vlažnih kolovoza i pojave niskih temperatura u jutarnjim i večernjim… »

Kirbi: Nije mi jasno zašto neki tvrde da rušim vlast u Srbiji

Kurir 05.01.2016
BEOGRAD - Odlazeći američki ambasador u Srbiji Majkl Kirbi rekao je danas da je imao dobru saradnju sa Vladom Srbije i da mu nije jasno kako su nastale glasine da želi da "zbaci" ovu ili neku potencijalno drugu vlast u Srbiji. Kirbi je kazao da SAD… »

Oblačno, Kiša, Sneg, Pa Otopljenje: Evo kako nas vreme čeka na Badnji dan i Božić

Kurir 05.01.2016
BEOGRAD - U većem delu Srbije u sredu se očekuje oblačno, mestimično sa kišom koja će se ujutru ponegde, uglavnom na severu i zapadu, lediti na tlu, saopštio je danas Hidrometeorološki zavod Srbije. U planinskim predelima očekuju se kiša i… »

Antić: TV pretplata već na januarskom računu za struju!

Kurir 05.01.2016
BEOGRAD - Ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić izjavio je danas će se TV pretplata pojaviti na januarskim računima za struju, koji dospevaju u februaru. On je prilikom obilaska površinskog kopa Kolubara polje D, ocenio da 150 dinara koji… »

Kori Udovički: Zakon o platama do kraja januara

Kurir 05.01.2016
BEOGRAD - Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka za državnu upravu i lokalnu samoupravu Kori Udovički izjavila je danas da do kraja januara mora biti donet zakon o platama, dodajući da više ne sme da se kasni sa njegovim donošenjem. BEOGRAD -… »