Izvor: Politika/Hronika arhiva vesti 05.01.2016

Petra Cvijić pravosnažno oslobođena optužbi

Politika 05.01.2016
Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je oslobodio voditeljku RTS-a Petru Cvijić (36) optužbi da je svojim automobilom udarila Slobodana Bajića (73) 9. januara 2012. godine, koji je preminuo od zadobijenih povreda jer nije dokazano da je izvršila… »

U Prištini uhapšena dvojica boraca ID

Politika 05.01.2016
Kosovska policija uhapsila je na aerodromu u Prištini dvojicu muškarca zbog sumnje da se radi o povratnicima iz rata u Siriji. Veruje se da su se borili na strani takozvane Islamske države. Poreklom su iz regiona Gnjilana, objavio je prištinski list… »

MUP: Uhapšen šef krijumčara heroina iz Turske

Politika 05.01.2016
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal, uhapsili su R.J. (1950) iz Rožaja, zbog postojanja osnova sumnje da je na teritoriji Republike Srbije i Turske organizovao kriminalnu grupu koja se bavila… »

Albanac prvi put na mestu komandira Policijske stanice u Bujanovcu

Politika 05.01.2016
BUJANOVAC – Za komandira Policijske stanice u Bujanovcu u okviru reorganizacije policije u Srbiji po prvi put imenovan je Albanac, dok će na mestu komandira Policijske stanice u Preševu biti Srbin. Za komandira Policijske stanice u Bujanovcu… »

Havarija u Prokuplju – u vodovod greškom ispušteno više tečnog hlora od dozvoljenog

Politika 05.01.2016
Prokuplje – U noći između petka i subote došlo je do ispuštanja povećane količine tečnog hlora u akumulaciju Bresnica iz koje se pijaćom vodom snabdevaju Prokuplje i okolina. Prema nekim informacijama, ispušteno je čak 1500 litara, odnosno… »

Šefe, ovaj će da puca u vas

Politika 05.01.2016
Milan Beko tvrdi da ga je vozač ovim rečima upozorio neposredno pre nego što je ranjen, dok Dragaš prilikom svedočenja nije pomenuo ništa slično. Ivan Adrovac, suprug Maje Adrovac, za sada jedine optužene za učešće u pokušaju atentata na… »

Golubović i četvrti put traži odlaganje odlaska u zatvor

Politika 05.01.2016
Kao razlog, ovoga puta, navedeni su zdravstveni problemi. Kristijan Golubović, donedavni učesnik rijaliti programa „Farma”, i četvrti put je podneo molbu za odlaganje odlaska na izdržavanje zatvorske kazne na koju je osuđen zbog trgovine… »

Saradnik Marka Miškovića osporava nalaz veštaka

Politika 05.01.2016
Tatjana Jeronimides trebalo bi da bude poslednji svedok tužilaštva u ovom procesu, ona je bila na čelu Miškovićeve kompanije „Hemslejd” koja je Milu Đuraškoviću, vlasniku „Nibens grupe”, 2006. godine dala kredit od 23 miliona evra za… »