Izvor: Pravda arhiva vesti 05.01.2016

ANALIZA GARDIJANA: Saudijska Arabija pravi više problema sebi nego Iranu

Pravda 05.01.2016
LONDON – Odluka Saudijske Arabije da pogubi šiitskog imama šeika Nimr al-Nimra možda je donesena namerno 2. januara kako to ne bi imalo odjeka na Zapadu, poznatom po tome što se u potpunosti „zatvori“ za vreme praznika. No, ako su se Saudijci… »

DA LI ĆE PUTIN I OVO ISTRPETI: NATO opet nadire ka Rusiji

Pravda 05.01.2016
LATVIJA – Osnovni ciljevi spoljne politike Latvije u 2016. godini su pristupanje NATO alijansi, jačanje saradnje sa EU i pristupanje Organizaciji za ekonomsku saradnju i razvoj, piše ruska novinska agencija TASS. Latvijsko ministarstvo spoljnih… »

Porošenko bi predstavnike DNR mogao da liši državljanstva

Pravda 05.01.2016
Ako predstavnici samoproglašene Donjecke Narodne Republike u kontakt grupi za pregovore o rešavanju ukrajinske krize ostanu bez državljanstva, oni neće moći da učestvuju u tim pregovorima, izjavio je lider DNR Aleksandar Zaharčenko. Predsednik… »

DS posle 16 godina sigurno pada s vlasti – Pajtić gubi Vojvodinu!

Pravda 05.01.2016
Demokrate Bojana Pajtića definitivno će na proleće izgubiti vlast u Vojvodini, pokazuje najnovije istraživanje agencije „Faktor plus“! Da se pokrajinski izbori održavaju naredne nedelje, Aleksandar Vučić i SNS osvojili bi čak 41 odsto… »

NOVI ZAHTEVI: Traže da se crnogorski uvede kao zvaničan jezik u još jednoj opštini u Srbiji!

Pravda 05.01.2016
SREMSKI KARLOVCI – Generalni konzul Crne Gore u Sremskim Karlovcima Miodrag Kankaraš, pozvao je opštinu Vrbas da uvede crnogorski jezik u službenu upotrebu jer su za to, kako kaže, ispunjeni svi zakonski uslovi. – Zahtev je obnovljen i računamo… »

NOVI ZAKON: Osniva se fond za alimentacije?

Pravda 05.01.2016
Novi građanski zakon predviđa osnivanje fonda iz koga bi se isplaćivale alimentacije za decu čiji roditelji izbegavaju plaćanje obaveza. Nacrt Građanskog zakonika (GZ), koji je na javnoj raspravi, predviđa uvođenje alimentacionih fondova iz kojih… »

IMATE GA U KUHINjI: Recepti za prirodni antibiotik koji leči kašalj, probavne tegobe, infekcije, reumu i akne

Pravda 05.01.2016
Ako volite ren, sigurno vam je poznat onaj osećaj kada uzmete zalogaj sveže narendanog rena – vatrena vrelina koja tera suze na oči, a izbija dah iz pluća. Nemci vole da kažu da ren provetrava duh, a mi vam donosimo načine da ga iskoristite u… »

ZA VAŠE DOBRO: Ove aplikacije odmah obrišite sa telefona

Pravda 05.01.2016
Pametni telefoni, naročito oni slabiji, brzo postanu zagušeni nepotrebnim aplikacijama koje ga usporavaju, troše bateriju, a i zauzimaju memoriju. Tim povodom se u nastavku donosi pet aplikacija kojih treba da se rešite što pre, nakon čega će… »