Izvor: Pravda/Balkan arhiva vesti 05.01.2016

Hrvatski istoričar: Da postoje dokazi, Stepinca bi davno proglasili svetim

Pravda 05.01.2016
ZAGREB – Hrvatski istoričar Hrvoje Klasić kaže da mu je naravno drago da je papa u ovaj proces uključio i Srpsku pravoslavnu crkvu po pitanju proglašenja za sveca hrvatskog kardinala Alojzija Stepinca, jer se, kako kaže, radi o kontroverznoj… »

NIKOLIĆ NE ODSTUPA: Ivanić ne radi dovoljno za Republiku Srpsku

Pravda 05.01.2016
BEOGRAD – Predsednik Srbije Tomislav Nikolić odbacio je optužbe srpskog člana Predsedništva BiH Mladena Ivanića da se meša u unutrašnje odnose u BiH i ocenio da Ivanić na nivou BiH ne predstavlja svoj entitet i da ne radi dovoljno za Republiku… »

BOLESNO: Igrica Oluja u kojoj ubijaju Srbe hit u Hrvatskoj, pobeđuje onaj ko prvi osvoji Knin! (VIDEO)

Pravda 05.01.2016
ZAGREB – Sramna društvena igra “Oluja 1995.” koja veliča progon i zločine nad Srbima tokom istoimene hrvatske akcije 1995. godine, već 8 godina se prodaje u Hrvatskoj, a posebno je tražena kao poklon za praznike. Igrica, za koju mnogi kažu da… »

Studenti pisali diplomatskom koru u BiH: Poštujte volju srpskog naroda da obeležava Dan Republike Srpske

Pravda 05.01.2016
ISTOČNO SARAJEVO – Grupa srpskih studenata se otvorenim pismom obratila diplomatskom koru u Bosni i Hercegovini povodom predstojećeg Dana Republike Srpske, koji se obeležava 9. januara. Kako studenti navode, „Dan Republike Srpske ustanovljen… »

DA LI DOLAZI U SRBIJU? U Hrvatskoj crveni alarm, sprema se strašno nevreme!

Pravda 05.01.2016
Meteoalarm je izdao crveno upozorenje za unutrašnjost Hrvatske, čime se upozorava na opasnost zbog vremena kakvo nas danas očekuje. Osim Hrvatske, crvenom bojom na Meteoalarmu obojen je jedino još sever Nemačke. Crveno upozorenje izdato je zbog… »

Bosanka dobila tri godine zatvora zbog finansiranja džihadista

Pravda 05.01.2016
SENT LUIS – Imigrantkinja u SAD iz Bosne i Hercegovine Jasminka Ramić osuđena je danas na tri godine zatvora zbog finansiranja Islamske države, presudio je sud u Sent Luisu. Ramićeva je u septembru priznala krivicu za pružanje materijalne pomoći… »