Izvor: Pravda/Društvo arhiva vesti 05.01.2016

Patrijarh Irinej: Ne dozvolimo da nas dele

Pravda 05.01.2016
BEOGRAD – Tradicionalnim pozdravom Mir Božji – Hristos se rodi, patrijarh srpski Irinej sa sveštenstvom i monaštvom SPC čestitao je Božić svim sinovima i kćerima svete Crkve s porukom da ne dozvolimo nikome da nas deli po bilo kom osnovu. U… »

Srbi slave Tucindan: Danas ovo nemojte da radite

Pravda 05.01.2016
BEOGRAD – Srpska pravoslavna crkva (SPC) obeležava danas praznik koji se naziva Tucindan. Dva dana pred Božić, odnosno na današnji Tucindan, Srbi tradicionalno pripremaju božićnu pečenicu. Od danas, takođe, počinje uređenje i spremanje kuće… »

HIT SNIMAK: Evo kako izgleda prolazak zavejanim kružnim tokom u Nišu (VIDEO)

Pravda 05.01.2016
Sneg je doneo velike nevolje vozačima širom Srbije, a kako to izgleda u Nišu možda najbolje pokazuje snimak koji je na svom nalogu na Fejsbuku objavio stanovnik ovog grada Davorin Dinić . Na snimku se vidi automobil koji s vlikom mukom pokušava da… »

Kojim putem ide svet?

Pravda 05.01.2016
Kojim putem ide svet? Pokušavam da razumem šta se dešava sa svetom, sa ljudima. Zašto su oni postali toliko čudni? Piše: Ramzan Kadirov Pojavila se profesija uvek nezadovoljnih svim šta može da postoji. Čim neko uradi nešto dobro, pomogneš… »

NOVI ZAHTEVI: Traže da se crnogorski uvede kao zvaničan jezik u još jednoj opštini u Srbiji!

Pravda 05.01.2016
SREMSKI KARLOVCI – Generalni konzul Crne Gore u Sremskim Karlovcima Miodrag Kankaraš, pozvao je opštinu Vrbas da uvede crnogorski jezik u službenu upotrebu jer su za to, kako kaže, ispunjeni svi zakonski uslovi. – Zahtev je obnovljen i računamo… »

NOVI ZAKON: Osniva se fond za alimentacije?

Pravda 05.01.2016
Novi građanski zakon predviđa osnivanje fonda iz koga bi se isplaćivale alimentacije za decu čiji roditelji izbegavaju plaćanje obaveza. Nacrt Građanskog zakonika (GZ), koji je na javnoj raspravi, predviđa uvođenje alimentacionih fondova iz kojih… »