Izvor: Pravda/Politika arhiva vesti 05.01.2016

KIRBI U ČUDU: Zašto neki misle da rušim Vladu Srbije?

Pravda 05.01.2016
BEOGRAD – Ambasador SAD u Beogradu Majkl Kirbi istakao je da mu nije jasno zbog čega neko misli da on pokušava da sruši Vladu Srbije. „Uživao sam u nešto više od tri godine ovde. Iduće godine ću prvi put posle dugo vremena tražiti posao, to… »

Muftija Jusufspahić: Nije Turska sama oborila ruski Suhoj!

Pravda 05.01.2016
BEOGRAD – Muftija Muhamed Jusufspahić, novonaimenovani ambasador Beograda u Saudijskoj Arabiji misli da Turska nije sama odlučila da obori ruski borbeni avion iznad Sirije. “Mislim da nije. Turska je članica NATO-a. Ne znam odakle stižu ta… »

Vučić posle sastanka sa Dačićem: Ne bih voleo izbore, ali…

Pravda 05.01.2016
BEOGRAD – Premijer i predsednik SNS Aleksandar Vučić izjavio je danas da bi voleo da ne bude prevremenih parlamentarnih izbora, ali da to zavisi od atmosfere u društvu i drugih okolnosti. „Kad vidite da neko ničim drugim sem neistinama i lažima… »

Dačić: Hrvatska nabavlja rakete za gađanje Srbije

Pravda 05.01.2016
Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je da Hrvatska nabavlja balističke rakete, koje će verovatno upotrebiti protiv Srbije. U izjavi za N1, a koju su preneli hrvatski mediji, Dačić je rekao da se „pretpostavlja da naoružanje koje… »

NATO OKO SRBIJE: Možemo li ostati neutralni?

Pravda 05.01.2016
BEOGRAD – Ove godine još jedna granica Srbije mogla bi da postane granica sa članicom NATO-a. Ukoliko crnogorski parlament prihvati poziv iz Alijanse, od naših suseda jedino će Makedonija i Bosna i Hercegovina biti izvan Alijanse. Pitanje je… »

STEFANOVIĆ PORUČIO PAJTIĆU: Pojma nemate, pa zovete na okupljanje!

Pravda 05.01.2016
BEOGRAD – Borko Stefanović, osnivač i lider Pokreta levice Srbije, na svom Tviter profilu je napisao da je „tužno to što mnogi iz opozicije ne znaju šta narod po Srbiji želi i što predlažu okupljanja bez smisla“. Ovo je očigledno odgovor… »

DA LI JE OVO NIZAK UDARAC: Živković osuo na Tviteru po Vulinu i Malom!

Pravda 05.01.2016
BEOGRAD – Zoran Živković, lider Nove stranke, opet na Tviteru proziva aktuelnu vlast, a ovaj put su meta Aleksandar Vulin i Siniša Mali. Živković je objavio fotografiju na kojoj se vidi kako Vulin i Mali čiste ulice od snega, a uz fotografiju je… »

NAPREDNjACI PROTIV NAPREDNjAKA: Marko Đurić tvrdi da će se SNS profilisati kao lista za promene

Pravda 05.01.2016
BEOGRAD – Srbiju u ovoj godini izvesno očekuju pokrajinski i lokalni izbori. Pitanje od milion dolara, međutim, jeste da li će građani izlaziti i na vanredne parlamentarne izbore. Iako u vladajućoj koaliciji za sada o takvoj mogućnosti ne govore,… »

DS posle 16 godina sigurno pada s vlasti – Pajtić gubi Vojvodinu!

Pravda 05.01.2016
Demokrate Bojana Pajtića definitivno će na proleće izgubiti vlast u Vojvodini, pokazuje najnovije istraživanje agencije „Faktor plus“! Da se pokrajinski izbori održavaju naredne nedelje, Aleksandar Vučić i SNS osvojili bi čak 41 odsto… »