Izvor: Press arhiva vesti 05.01.2016

Ivanovićeva uspešna u dublu u Oklendu

Press 04.01.2016
Najbolja srpska teniserka Ana Ivanović i Kirsten Flipkens iz Belgije uspešno su startovale na turniru u Oklendu u konkurenciji dublova, pošto su pobedile Čehinje Andreu Hlavackovu i Luciju Hradecku sa 4:6, 6:4, 10:3. Najbolja srpska teniserka Ana… »

Tahiri: Pozivni broj za Kosovo je +383

Press 05.01.2016
Ministarka za dijalog Edita Tahiri je izjavila da se Austrija prijavila Međunarodoj organizaciji za telekomunikacije (ITU) za pozivni broj za Kosovo u skladu sa sporazumom iz Brisela, a novi pozivni broj za Kosovo će biti + 383, objavio je portal… »

Na turskoj obali pronađena tela 21 migranta, ima i dece

Press 05.01.2016
Turska žandarmerija je pronašla tela 21 migranta od kojih troje dece na turskoj obali Egejskog mora nakon što su se njihovi brodovi prevrnuli u dva odvojena incidenta u pokušaju da stignu do grčkog ostrva Lezbos. Turska žandarmerija je pronašla… »

Nemačka: Iran i Saudijska Arabija da ostave po strani sukobe

Press 05.01.2016
Nemački ministar spoljnih poslova Frank Valter Štajnmajer, izjavio je da Saudijska Arabija i Iran duguju međunarodnoj zajednici da ostave po strani svoje sukobe na Bliskom istoku i da se usredsrede na borbu protiv Islamske države (ID). Nemački… »

Šarenac oslobođen optužbi u vezi sa Ineks Intereksportom

Press 05.01.2016
Apelaconi sud u Beogradu pravosnažno je oslobodio nekadašnjeg predsednika Holding kompanije "Ineks Intereksport" Slobodana Šarenca optužbi da je 1999. godine prekoračenjem ovlašćenja sebi pribavio protivpravnu imovinsku korist od 450.000 nemačkih… »

Lajović izgubio od Štepaneka u Brizbejnu

Press 05.01.2016
Srpski teniser Dušan Lajović, eliminisan je sa turnira u Brizbejnu, nakon što je na startu poražen od Čeha Radeka Štepaneka sa 6:0, 6:3. Srpski teniser Dušan Lajović, eliminisan je sa turnira u Brizbejnu, nakon što je na startu poražen od Čeha… »

Godinu dana od napada na "Šarli ebdo"

Press 05.01.2016
Francuski predsednik Fransoa Oland, otkrio je danas spomen-ploču na prostorijama gde se nalazila redacija satiričnog lista "Šarli ebdo" čime je počelo obeležavanje godišnjice od terorističkog napada na redakciju tog lista. Francuski predsednik… »

Teritorija koju drži ID, 2015. smanjena 30 odsto

Press 05.01.2016
Teritorija pod kontrolom takozvane Islamske države (ID) je u prošloj godini smanjena za oko 30 odsto, izjavio je danas portparol snaga međunarodne koalicije predvođene SAD. Teritorija pod kontrolom takozvane Islamske države (ID) je u prošloj godini… »

Pentagon: Rusija ne treba da smatra Ameriku pretnjom

Press 05.01.2016
Moskva ne treba da smatra Sjedinjene Americke Države pretnjom, budući da Vašington ne teži konfliktu sa Rusijom, izjavio je predstavnik Pentagona Džef Dejvis, komentarišući nedavno usvojenu rusku Strategiju nacionalne bezbednosti. Moskva ne treba… »

Ko se uz koga svrstava u sporu Saudijska Arabija - Iran

Press 05.01.2016
Na tenzije između Saudijske Arabije i Irana, koje su počele sa pogubljenjem šiitskog sveštenika u saudijskoj kraljevini, a eskalirale sa napadima na saudijske diplomatske misije u Islamskoj Republici, zemlje širom sveta odgovaraju pozivajući na mir… »