Izvor: RTS arhiva vesti 05.01.2016

Kosovo neće dobiti pozivni broj dok ne ispuni obaveze

RTS 05.01.2016
Priština nije ispunila obaveze iz Sporazuma o telekomunikacijama i neće moći da dobije pozivni broj dok to ne učini, rečeno je u Kancelariji za Kosovo i Metohiju i naglašeno da će to biti pozivini broj za geografsku oblast u Srbiji, a ne za… »

Pronađena tela 34 izbeglica na turskoj obali

RTS 05.01.2016
Turske vlasti su saopštile da su pronašle tela 34 migranta, od kojih najmanje troje dece, na dve lokacije na egejskoj obali, nakon što su oni pokušali da dopru do grčkog ostrva Lezbos. Migranti su se utopili kada im se prevrnio brod, ili brodovi, u… »

Petra Cvijić pravosnažno oslobođena optužbi

RTS 05.01.2016
Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je oslobodio voditeljku RTS-a Petru Cvijić optužbi da je svojim automobilom udarila Slobodana Bajića 9. januara 2012. godine, koji je preminuo od zadobijenih povreda jer nije dokazano da je izvršila krivično… »

Oland otkrio tri spomen ploče u znak sećanja na žrtve terorista

RTS 05.01.2016
Predsednik Francuske Fransoa Oland otkrio je u Parizu tri spomen ploče u znak sećanja na žrtve terorističkih napada džihadista u januaru 2015. godine. Fransoa Oland je u prisustvu članova porodica i prijatelja žrtava najpre otkrio ploču u znak… »

Putevi u Srbiji prohodni, oprez zbog ledene kiše

RTS 05.01.2016
Većina puteva u Srbiji je prohodna. Situacija u Svrljigu se popravlja, nema više odsečenih sela. Iako se saobraćajnice neprekidno čiste, vozačima se savetuje dodatni oprez, jer na kolovozu ima snega, a pada i ledena kiša. "Putevi Srbije" apeluju na… »

Vremenska prognoza - 6. januar

RTS 05.01.2016
Kiša koja će se ujutru ponegde, uglavnom na severu i zapadu, lediti na tlu. U planinskim predelima sa kišom i susnežicom. Više padavina očekuje se na jugu zemlje. U toku noći kiša će preći u susnežicu i sneg u većini mesta. Jutarnja… »

Antić: TV taksa neće biti prepreka za plaćanje struje

RTS 05.01.2016
Ministar za energetiku i rudarstvo Aleksandar Antić kaže da će pretplata za RTS stići uz januarski račun za električnu energiju i izrazio uverenje da to neće biti prepreka za građane da izmire svoje račune za struju. Znam da to nije popularno… »

Socijalno-ekonomski savet raspravljao o platama u javnom sektoru

RTS 05.01.2016
Socijalno-ekonomski savet Srbije raspravljao je na prvoj vanrednoj sednici u ovoj godini o Nacrtu zakona o sistemu plata zaposlenih u javnom sektoru. Dogovoreno je da se sednica nastavi 8. januara, a u međuvremenu će Radna grupa nastaviti da radi na… »

Islamska država izgubila 30 odsto teritorije tokom 2015.

RTS 05.01.2016
Teritorija pod kontrolom Islamske države tokom prošle godine je smanjena za oko 30 odsto, rekao je pukovnik Stiv Voren, portparol snaga međunarodne koalicije predvođene Sjedinjenim Američkim Državama. Voren je istakao da koalicija veruje da je ID… »

Patrijarh Irinej: Raseljeni Srbi treba da se vrate svojim domovima

RTS 05.01.2016
Srpski patrijarh Irinej pozvao je sve raseljene Srbe, posebno sa Kosova i Metohije, da učine sve što mogu da se vrate u svoje domove. U Božićnoj poslanici objavljenoj na sajtu Crkve, patrijarh Irinej posebno je pozdravio Srbe sa Kosova i pozvao ih da… »