Izvor: RTV arhiva vesti 05.01.2016

Kancelarija: Priština nije ispunila uslove za pozivni broj

RTV 05.01.2016
PRIŠTINA - Priština nije ispunila obaveze iz Sporazuma o telekomunikacijama i neće moći da dobije pozivni broj dok to ne učini, rečeno je danas u Kancelariji za Kosovo i Metohiju i naglašeno da će to biti pozivini broj za geografsku oblast u… »

Turska: Udavilo se najmanje 36 izbeglica

RTV 05.01.2016
ANKARA - Spasilačke ekipe izvukle su danas najmanje 36 tela migranata koji su se udavili pošto su se dva broda kojim su se prevozili prevrnula u nemirnim vodama na putu od Turske do grčkog ostrva Lezbos, saopštili su zvaničnici novi bilans nesreće… »

Ko je uz Saudijsku Arabiju, a ko uz Iran

RTV 05.01.2016
DUBAI - Tenzije između Saudijske Arabije i Irana, koje su počele pogubljenjem šiitskog sveštenika u Saudijskoj Arabiji i potonjim napadima na ambasadu te zemlje u Teheranu, dovele su do novih zatezanja odnosa na već nestabilnom Bliskom istoku. Neke… »

Petra Cvijić oslobođena optužbi

RTV 05.01.2016
BEOGRAD - Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je oslobodio voditeljku RTS-a Petru Cvijić (36) optužbi da je svojim automobilom udarila Slobodana Bajića (73) 9. januara 2012. godine, koji je preminuo od zadobijenih povreda jer nije dokazano da je… »

Slabljenje dinara ne utiče na kredite u evrima

RTV 05.01.2016
BEOGRAD - Za jedan evro danas je, prema zvaničnom srednjem kursu potrebno odvojiti 122,07 dinara, što je 0,5 odsto više nego juče, ali su i stručnjaci i centralna banka uvereni da razloga za brigu nema, te da ni građani zaduženi u evrima neće "po… »

Oland otkrio tri spomen ploče u znak sećanja na žrtve terorista

RTV 05.01.2016
PARIZ - Predsednik Francuske Fransoa Oland otkrio je danas u Parizu tri spomen ploče u znak sećanja na žrtve terorističkih napada džihadista u januaru 2015. godine. Oland je danas u prisustvu članova porodica i prijatelja žrtava najpre otkrio… »

Zavejano 20 turista na Zlatiboru

RTV 05.01.2016
ZLATIBOR - U mestu Ljubišu, na Zlatiboru, ostalo je zavejano 20 turista iz Beograda, Leskovca i Nemačke, rekao je danas član Saveta Mesne zajednice u tom selu Milovan Milojević. Milojević je Tanjugu rekao da su "neki od njih prvi put došli u taj… »

Kirbi: Nije mi jasno zašto tvrde da rušim vlast

RTV 05.01.2016
BEOGRAD - Odlazeći američki ambasador u Srbiji Majkl Kirbi rekao je danas da je imao dobru saradnju sa Vladom Srbije i da mu nije jasno kako su nastale glasine da želi da "zbaci" ovu ili neku potencijalno drugu vlast u Srbiji. Kirbi je za B92 kazao da… »

"TV pretplata nije prepreka za plaćanje struje"

RTV 05.01.2016
LAZAREVAC, BEOGRAD - Ministar za energetiku i rudarstvo Aleksandar Antić rekao je danas da će pretplata za RTS stići uz januarski račun za električnu energiju i izrazio uverenje da to neće biti prepreka za građane da izmire svoje račune za… »

Udovički: Zakon o platama do kraja januara

RTV 05.01.2016
BEOGRAD - Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka za državnu upravu i lokalnu samoupravu Kori Udovički izjavila je danas da do kraja januara mora biti donet zakon o platama, dodajući da više ne sme da se kasni sa njegovim donošenjem. 324… »