Izvor: RTV/Vojvodina arhiva vesti 05.01.2016

DZVM prihvatio poziv DSVM na dijalog

RTV 05.01.2016
NOVI SAD - Demokratska zajednica vojvođanskih Mađara (DZVM) prihvatila je poziv Demokratske stranke vojvođanskih Mađara (DSVM) na razgovore o obnavljanju predizborne saradnje. Najveća stranka mađarske nacionalne zajednice u Srbiji, Savez… »

Drobnjak: Putare nije iznenadio sneg

RTV 05.01.2016
BEOGRAD - Situacija na putevima u zemlji je pod kontrolom, putari su 24 sata dežurni, svi putevi su prohodni i putare nije iznenadio ovaj sneg, izjavio je jutros vršilac dužnosti direktora Puteva Srbije Zoran Drobnjak. "U pripravnosti smo, iz dana u… »

Zrenjaninci plaćaju grejanje u dve rate

RTV 05.01.2016
ZRENJANIN - Gradsko veće Zrenjanina usvojilo je danas odluku kojom se omogućava građanima da račune za grejanje u zimskim mesecima plate u dve rate, bez kamate. Korisnici usluga Gradske toplane će moći da varijabilni deo računa za decembar, januar… »

Paketići deci Sigurne kuće i Svratišta

RTV 05.01.2016
NOVI SAD - Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević danas je u prostorijama Centra za socijalni rad prisustvovao podeli paketića podrške deci iz Sigurne dečje kuće, Dnevnog boravka, Svratišta i deci iz Sigurne ženske kuće. Vučević je rekao da… »

Humanitarni maskenbal za najmlađe

RTV 05.01.2016
NOVI SAD - Na klizalištu na novosadskom Štrandu mališani i danas su imali priliku da se zabave, ali i da budu humani, a sve u okviru još jednog humanitarnog maskenbala na ledu. Pod motom „Novosadski je biti human!" održan je drugi humanitarni… »

Apel zbog pojave ledene kiše

RTV 05.01.2016
NOVI SAD - Javno preduzeće "Putevi Srbije" pozvalo je večeras na oprez učesnike u saobraćaju s obzirom da se, prema najavama Hidrometeorološkog zavoda Srbije, u naredna dva sata na severu Bačke i jugoistoku Srbije očekuje kiša koja će se… »

Izložba streljačkih meta

RTV 05.01.2016
NOVI SAD - U Muzeju Vojvodine otvorena je izložba streljačkih spomen meta, "Stara meta – nova odstojanja". Ova izložba obeležava "zlatne godine" ne samo streljačkih družina Novog Sada, već i novosadskog građanstva. Izložene spomen-mete… »

Samo Apatin i Jagodina potpuno izbacili azbestne cevi iz vodovoda

RTV 05.01.2016
SOMBOR - Jagodina i Apatin su jedina dva grada u u Srbiji gde su azbestne vodovodne cevi potpuno zamenjen plastičnim. U Apatinu pre sedam godina 14 kilometara, a nedavno i ostatak. U Odžacima, Zrenjaninu i drugim vojvođanskim gradovima priča je… »

Lokalnim samoupravama naloženo da sprovedu racionalizaciju zaposlenih

RTV 05.01.2016
NOVI SAD - O racionalizaciji zaposlenih u javnom sektoru i tome kada će vlada će usvojiti uredbu o internom konkursu, kojom će se u lokalnim samoupravama omogućiti prelazak iz jednog organizacionog oblika u drugi, u jutarnjem programu… »

Podsticaji za vantelesnu oplodnju

RTV 05.01.2016
ZRENJANIN - Nakon što je u prošlogodišnjem Fondu za vantelesnu oplodnju preostalo sredstava, Zrenjanin nastavlja sa podsticanjem sugrađana za osnivanje i proširivanje porodice. Podsticaji su više nego potrebni kada se uzme u obzir činjenica da je… »