Izvor: Slobodna Evropa/Društvo arhiva vesti 05.01.2016

Svrljig zavejan snegom

Slobodna Evropa 05.01.2016
Uprkos niskim temperaturama i snegu, koji sa povremenim prekidima pada već dva dana, većina puteva u Srbiji je prohodna. Iako se saobraćajnice neprekidno čiste, vozačima se savetuje dodatan oprez, jer na kolovozu ima snega, a ponegde i leda… »

Sindikati prosvete Srbije traže hitan sastanak sa Vladom

Slobodna Evropa 05.01.2016
Sindikat radnika u prosveti Srbije (SRPS) zatražio je danas "hitan nastavak pregovora o materijalnom stanju u prosveti". U pismu upućenom premijeru Srbije Aleksandru Vučiću, ministru prosvete Srđanu Verbiću i ministarici državne uprave i lokalne… »

Predistraga o Arkanovim tigrovima

Slobodna Evropa 05.01.2016
Tužilaštvo za ratne zločine započelo je predistragu protiv nepoznatih pripadnika nekadašnje Srpske dobrovoljačke garde Željka Ražnatovića Arkana zbog sumnje da su počinili ratne zločine. Dosadašnji tužilac za ratne zločine Vladimir… »

Izbeglice na beogradskoj zimi: Vozom u bolji život

Slobodna Evropa 05.01.2016
Izbeglice iz ratom zahvaćenih zemalja, uprkos hladnom vremenu, i dalje prolaze kroz Beograd. Sada ih je mnogo manje nego ranije, a mesto kratkotrajnog zadržavanja im je glavna železnička stanica. Među dvadesetak mladića koje smo kraj perona zatekli… »

Novi Pazar: Direktorska mesta za mlade

Slobodna Evropa 05.01.2016
Kako se u Srbiji približavaju lokalni izbori, tako političari sve više pribegavaju marketinškim potezima ne bi li privukli veći broj glasača. Lokalna vlast u Novom Pazaru okrenula se mladima, pa je tako u poslednjih nekoliko nedelja čak troje ljudi… »

Borci protiv korupcije: Dvojka za vlast u 2015. godini

Slobodna Evropa 05.01.2016
Malo jačom dvojkom ocenili su sagovornici Radija Slobodna Evropa borbu protiv korupcije u Srbiji u 2015. Uprkos gromoglasnim obećanjima vlasti, obračun sa ovim problemom je mlak, a građani i potencijalni investitori Srbiju i dalje vide kao zemlju sa… »