Izvor: Telegraf/Društvo arhiva vesti 05.01.2016

Lediće Se U Celoj Srbiji: Kiša ni danas ne prestaje, najniža temperatura -11!

Telegraf 05.01.2016
U Srbiji se očekuje hladno jutro sa umerenim i jakim mrazem dok će po kotlinama biti maglovito. Tokom dana u većem delu zemlje biće slabo i umereno oblačno i suvo vreme. Krajem dana i tokom noći u Srbiji , uglavnom u južnim i jugozapadnim delovima… »

Vanredna Situacija U Jagodini: Sneg paralisao grad! (FOTO)

Telegraf 05.01.2016
Glavna ulica u Jagodini je raščišćena, dok su sporedne pod debelim snegom, putari rade od pet sati jutros i raščišćavaju puteve prvog i drugog prioriteta u gradu. Zbog velikih padavina tokom noći koje su formirale snežni pokrivač od 40 do 50… »

Pošta otvara 52 nove ekspoziture po Srbiji

Telegraf 05.01.2016
Pošta će omogućiti i izvoz robe do 1.000 evra i težine paketa do 30 kilograma, po skraćenom postupku, na bilo koju adresu u svetu. JP Pošte Srbije otvoriće ove godine 52 nove poslovnice u seoskim područjima , a do kraja marta na 500 šaltera… »

Sutra Je Veliki Hrišćanski Praznik, Badnji Dan: I jednu stvar OBAVEZNO morate da uradite!

Telegraf 05.01.2016
Badnji dan je naziv dobio po tome što se na taj dan u kuću unosi badnjak, koji će se zatim na Božić zapaliti. Badnjak je bitan simbol u hrišćanstvu zato što se smatra da ga je Josif zapalio u pećini u kojoj je rođen Isus kako bi zagrejao tek… »

Deda Živorad Je I Mene Obesio O Plafon: Evo šta mi se tada dogodilo! (VIDEO)

Telegraf 05.01.2016
Novinarka Telegrafa je odlučila da poseti Živorada Šupića iz Kragujevca i isproba njegov alternativni metod lečenja kičme. Nakon priče o Živoradu Šupiću (80) iz Kragujevca koji je izumeo napravu uz pomoć koje “besi” narod naglavačke na… »

Zabranjen Uvoz Najlošijeg Mesa: Koristilo se za jeftine viršle, kobasice, parizere...

Telegraf 05.01.2016
Samo u 2013. godini, pet najvećih prerađivača uvezlo je ovog mesa u vrednosti od oko 13,5 miliona evra. Na tržište Srbije stizalo je uglavnom iz evropskih zemalja Austrije, Španije, Danske, Mađarske. Poslednjih godina uvoz treće, najlošije… »

Srbi, Ne Secite Badnjak: Veliki apel šumara pred Božić!

Telegraf 05.01.2016
Nadležni traže od građana da se dogovaraju sa šumarima na terenu i uzimaju grančice i ostatke krošnje stabala. Vojvodinašume apelovale su danas na građane da za vreme praznika ne seku hrast lužnjak, u narodu poznat kao Badnje drvo . BOŽIĆNI… »

Genijalni Izum Srbina: Od 44 LIMENKE PIVA napravio aparat koji mu GREJE CELU KUĆU!

Telegraf 05.01.2016
Sistem za grejanje pomoću konzervi funkcioniše tako što hladan vazduh ulazi kroz otvor na panelu, a u dobro izolovanom sistemu zagrevaju ga sunčevi zraci u limenkama, objašnjava za naš portal profesor matematike i informatike Darko Milićević iz… »

Havarija U Užicu: Pukla cev, 5.000 ljudi bez vode!

Telegraf 05.01.2016
Duško Ljujić, direktor "Vodovoda" kaže da je zbog mraza došlo do pucanja cevi i da će posledice kvara Užičani osećati u narednih par dana. Usled velike havarije na vodovodnoj cevi u Ulici Miloša Božanovića, bez vode je više hiljada građana… »

Srbi Daju Pola Plate Da Proslave Badnji Dan I Božić! Evo koliko će vas koštati "BOGATA" porodična trpeza

Telegraf 05.01.2016
Nekada nezaobilazno prase ili jagnje sa ražnja ove godine izostaće sa većine božićnih trpeza, ali će vernici za slavlje ipak dati skoro pola prosečne plate. Nekada nezaobilazno prase ili jagnje sa ražnja ove godine izostaće sa većine božićnih… »