Politika arhiva vesti 05.01.2016

Kosovo bez pozivnog broja dok ne ispuni obaveze

B92 05.01.2016
Priština nije ispunila obaveze iz Sporazuma o telekomunikacijama i neće moći da dobije pozivni broj dok to ne učini, rečeno je u Kancelariji za KiM. Naglašeno je da će to biti pozivini broj za geografsku oblast u Srbiji, a ne za državu. … »

"Gledajte svoje interese, a ne samo u prošlost"

Vesti online 05.01.2016
Američki ambasador u Beogradu Majkl Kirbi, koji će u 2016. godini predati mandat nasledniku, izjavio je danas da dobro sarađuje sa Vladom Srbije i da ne razume zašto neki ljudi misle da on pokušava da je sruši. On je, gostujući u emisiji… »

Nikolić: Ne mešam se u odnose u BiH

RTV 05.01.2016
BEOGRAD - Predsednik Srbije Tomislav Nikolić odbacio je optužbe srpskog člana Predsedništva BiH Mladena Ivanića da se meša u unutrašnje odnose u BiH i ocenio da Ivanić na nivou BiH ne predstavlja svoj entitet i da ne radi dovoljno za Srpsku… »

Ivanić i Vučić: Dobri odnosi Srbije i RS bitni i za stabilnost BiH

Novi magazin 05.01.2016
Srpski član Predsedništva BiH Mladen Ivanić i premijer Srbije Aleksandar Vučić ocenili su danas da odlični odnosi BiH i Republike Srpske "treba da se nastave" i da su oni "bitan doprinos stabilizaciji prilika unutar BiH", saopštilo je… »

Opoziciona Saradnja: Poziv Bojana Pajtića podržali Čanak, Veselinović i Živković

Kurir 05.01.2016
Naravno da smo spremni da potpišemo, pošto mi ni danas ne sarađujemo sa SNS, jer da nije tako, Pajtić danas ne bi bio premijer Vojvodine, rekao je Kostreš. BEOGRAD - Ponuda DS za saradnju svim opozicionim strankama proevropske orijentacije, uz… »

Vučić: Od Poljaka možemo mnogo da naučimo

Mondo 05.01.2016
Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić primio je danas u oproštajnu posetu ambasadora Poljske Aleksandra Hećka i tom prilikom istakao da je interes obe zemlje da intenziviraju ekonomsku saradnju. Foto: Tanjug, Tanja Valič Premijer je istakao i da… »

Jusufspahić: Turska nije sama odlučila da obori ruski avion

Novi magazin 05.01.2016
Muftija Muhamed Jusufspahić, novonaimenovani ambasador Beograda u Saudijskoj Arabiji misli da Turska nije sama odlučila da obori ruski borbeni avion iznad Sirije. "Mislim da nije. Turska je članica NATO-a. Ne znam odakle stižu ta naređenja. Stvari su… »

U Srbiji registrovano 107 političkih partija

Akter 05.01.2016
Srbija je u novu 2016. ušla sa 107 registrovanih partija, a prošle godine ih je registrovano sedam, piše u Registru političkih partija. Poslednja registrovana partija je Srpsko ruski pokret, čije je rešenje o upisu doneto 17. decembra prošle… »

Ješić: Obaveza da se ne sarađuje sa Vučićem MORA biti javna i jasna

Blic 05.01.2016
Nesaradnja sa Vučićem i Srpskom naprednom strankom mora biti nešto oko čega ne sme biti kompromisa, jer Aleksandar Vučić već četiri godine pokazuje da ne ume da vodi Srbiju, poručio je danas Goran Ješić, potpredsednik DS. Kako naovodi u pisanoj… »

Jadranka Joksimović: Veći interes za vladavinu prava

Danas 05.01.2016
Šta predsedavanje Holandije EU znači za nastavak evropskog puta Srbije *Nemanja Todorović Štiplija: Holandija će se posvetiti integraciji Bosne i Hercegovine, što je visoko na agendi EU. Beograd - Od holandskog predsedavanja EU očekujem nastavak… »