Politika arhiva vesti 05.01.2016

Kosovo neće dobiti pozivni broj dok ne ispuni obaveze

Blic 05.01.2016
Priština nije ispunila obaveze iz Sporazuma o telekomunikacijama i neće moći da dobije pozivni broj dok to ne učini, rečeno je danas u Kancelariji za Kosovo i Metohiju i naglašeno da će to biti pozivini broj za geografsku oblast u Srbiji, a ne za… »

Kirbi: Nije mi jasno zašto tvrde da rušim vlast u Srbiji

Slobodna Evropa 05.01.2016
Odlazeći američki ambasador u Srbiji Majkl Kirbi rekao je danas da je imao dobru saradnju sa Vladom Srbije i da mu nije jasno kako su nastale glasine da želi da "zbaci" ovu ili neku potencijalno drugu vlast u Srbiji. Kirbi je za B92 kazao da SAD vole… »

Toma odgovorio: Ja se ne mešam, a Ivanić ne radi dovoljno za Srpsku

Vesti online 05.01.2016
Predsednik Srbije Tomislav Nikolić odbacio je optužbe srpskog člana Predsedništva BiH Mladena Ivanića da se meša u unutrašnje odnose u BiH i ocenio da Ivanić na nivou BiH ne predstavlja svoj entitet i da ne radi dovoljno za Srpsku. Nikolić je… »

Vučić telefonom razgovarao sa Ivanićem

RTS 05.01.2016
Srpski član Predsedništva BiH Mladen Ivanić i premijer Srbije Aleksandar Vučić ocenili su da odlični odnosi BiH i Republike Srpske "treba da se nastave" i da su oni "bitan doprinos stabilizaciji prilika unutar BiH", saopštilo je Predsedništvo BiH… »

Opoziciona Saradnja: Poziv Bojana Pajtića podržali Čanak, Veselinović i Živković

Kurir 05.01.2016
Naravno da smo spremni da potpišemo, pošto mi ni danas ne sarađujemo sa SNS, jer da nije tako, Pajtić danas ne bi bio premijer Vojvodine, rekao je Kostreš. BEOGRAD - Ponuda DS za saradnju svim opozicionim strankama proevropske orijentacije, uz… »

Vučić: Možemo mnogo da naučimo od Poljaka

Politika 05.01.2016
Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić primio je u oproštajnu posetu ambasadora Poljske Aleksandra Hećka i tom prilikom istakao da je interes obe zemlje da intenziviraju ekonomsku saradnju, kao i da Srbija može mnogo da nauči od Poljske. … »

Jusufspahić: Turska nije sama odlučila da obori ruski avion

RTS 05.01.2016
Muftija Muhamed Jusufspahić, novoimenovani ambasador Beograda u Saudijskoj Arabiji, misli da Turska nije sama odlučila da obori ruski borbeni avion iznad Sirije. "Mislim da nije. Turska je članica NATO-a. Ne znam odakle stižu ta naređenja. Stvari su… »

U Srbiji registrovano 107 političkih partija

Dnevnik 05.01.2016
Srbija je u novu 2016. ušla sa 107 registrovanih partija, a prošle godine ih je registrovano sedam, piše u Registru političkih partija. Poslednja registrovana partija je. Srpsko ruski pokret, čije je rešenje o upisu doneto 17. decembra prošle… »

Ješić: Uslov za okupljanje opozicije da nema saradnje sa SNS

Kurir 05.01.2016
BEOGRAD - Potpredsednik Demokratske stranke Goran Ješić izjavio je danas da osnov za okupljanje opozicije mora biti jasno opredeljenje da sa Srpskom naprednom strankom neće biti nikakve saradnje. Ješić je u saopštenju naveo da poziv Demokratske… »

Jadranka Joksimović: Veći interes za vladavinu prava

Danas 05.01.2016
Šta predsedavanje Holandije EU znači za nastavak evropskog puta Srbije *Nemanja Todorović Štiplija: Holandija će se posvetiti integraciji Bosne i Hercegovine, što je visoko na agendi EU. Beograd - Od holandskog predsedavanja EU očekujem nastavak… »