Vojvodina arhiva vesti 05.01.2016

DZVM za pregovore mađarskih stranaka, SVM se još ne izjašnjava

Blic 05.01.2016
Demokratska zajednica vojvođanskih Mađara (DZVM) prihvatila je poziv Demokratske stranke vojvođanskih Mađara (DSVM) na razgovore o obnavljanju predizborne saradnje. DZVM je predložio da se sastanak održi sutra u 11 sati u Bečeju. Najveća stranka… »

Svi putevi su prohodni, otežan saobraćaj zbog ledene kiše i snega

Prva 05.01.2016
Situacija na putevima u zemlji je pod kontrolom, putari su 24 sata dežurni, svi putevi su prohodni i putare nije iznenadio ovaj sneg, izjavio je jutros vršilac dužnosti direktora Puteva Srbije Zoran Drobnjak. "U pripravnosti smo, iz dana u dan radimo… »

Mališanima podeljene jaknice i čizmice za zimu

Dnevnik 05.01.2016
Paketići podrške, u kojima su nova garderoba i obuća, podeljeni su deci iz Sigurne dečje kuće, iz Dnevnog boravka i Sigurne ženske kuće. Mališanima je. poklone uručio gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, a nabavku paketa finansirao je Grad… »

Korinđanje na Badnji dan

Dnevnik 05.01.2016
Na Badnji dan, u okviru kulturne manifestacije „Božićna ulica” na Trgu slobode od 13 časova biće održano korinđanje ili maškare. Taj običaj se neguje mahom u ruralnim sredinama. Kako običaj nalaže, svi korinđaši biće nagrađeni. Posebno… »

Zrenjaninci će račune za grejanje moći da plaćaju u dve rate bez kamate

Blic 05.01.2016
Gradsko veće Zrenjanina usvojilo je danas odluku kojom se omogućava građanima da račune za grejanje u zimskim mesecima plate u dve rate, bez kamate. Korisnici usluga Gradske toplane će moći da varijabilni deo računa za decembar, januar i februar… »

Vučević prima platu višu od zakonom propisane

NoviSad.com 05.01.2016
Novi Sad - Plata gradonačelnika Miloša Vučevića u 2014. godina bila je viša od zakonom propisane, ustanovio je Državni revizor. Revizijom je utvrđeno da je Vučevićeva plata obračunavana po koeficijentu od 11,5 odsto, iako je najviši dozvoljeni… »

Račun u blokadi tri godine

Danas 05.01.2016
Radnici Radijatora protestovali zbog neuspele privatizacije. Zrenjanin - Kašnjenje zarada samo je jedan od nagomilanih problema koji su izveli radnike zrenjaninskog Radijatora AD, firme koju je privatizovao konzorcijum iz Hrvatske, na ulicu tokom… »

Pogledajte kako je bilo na humanitarnom maskenbalu (FOTO)

Moj Novi Sad 05.01.2016
Na klizalištu na Štrandu danas posle podne, pod sloganom „Novosadski je biti human“, održan je drugi humanitarni maskenbal koji je bio posvećen mališanima iz Sigurne dečje kuće u Novom Sadu. Mnoge porodice su tom prilikom donirale slatkiše… »

U Betaniji rođeno 18 beba

NoviSad.com 05.01.2016
Novi Sad - Deset dečaka i osam devojčica rođeno je u novosadskom porodilištu od juče ujutru u sedam sati do jutros u isto vreme. Ljiljana Maširević iz Novog Sada rodila je dva dečaka, blizance. Mame ostalih dečaka su dečaka su Mirjana… »

Podela badnjaka sutra na Trgu slobode

NoviSad.com 05.01.2016
Novi Sad - Građanima će sutra, 6. januara, na Trgu slobode besplatno biti podeljeni badnjaci. Podelu badnjaka od 10 sati i ove godine organizuje Javno preduzeće "Nacionalni park Fruška gora". Podela badnjaka na Trgu slobode 6. januara 2015. godine. … »