Vojvodina arhiva vesti 05.01.2016

Izložba streljačkih meta

RTV 05.01.2016
NOVI SAD - U Muzeju Vojvodine otvorena je izložba streljačkih spomen meta, "Stara meta – nova odstojanja". Ova izložba obeležava "zlatne godine" ne samo streljačkih družina Novog Sada, već i novosadskog građanstva. Izložene spomen-mete… »

Pokloni za Sigurnu dečju kuću

Dnevnik 05.01.2016
Humanitarni maskenbal, drugi ove zime, koji je održan na klizalištu Štrand, okupio je veliki broj Novosađana. Mada je većina došla bez maski i kostima, ono najbitnije nije. zaboravljeno, naprotiv – stigli su pokloni koji će usrećiti mališane iz… »

Nedostatak posla ih nije sprečio da uzmu stvar u svoje ruke: Danas u njihovim radovima uživa veliki broj zadovoljnih…

Moj Novi Sad 05.01.2016
Da su priče običnih zanatlija i te kako uspešne i važne dokazuju iskustva dve mlade i vredne dame koje ćemo vam danas predstaviti. Jedna od njih je Dunja Zekić , grafička dizajnerka koja je odlučila da je usrećavanje drugih ljudi njen jedini… »

Samo Apatin i Jagodina potpuno izbacili azbestne cevi iz vodovoda

RTV 05.01.2016
SOMBOR - Jagodina i Apatin su jedina dva grada u u Srbiji gde su azbestne vodovodne cevi potpuno zamenjen plastičnim. U Apatinu pre sedam godina 14 kilometara, a nedavno i ostatak. U Odžacima, Zrenjaninu i drugim vojvođanskim gradovima priča je… »

Lokalnim samoupravama naloženo da sprovedu racionalizaciju zaposlenih

RTV 05.01.2016
NOVI SAD - O racionalizaciji zaposlenih u javnom sektoru i tome kada će vlada će usvojiti uredbu o internom konkursu, kojom će se u lokalnim samoupravama omogućiti prelazak iz jednog organizacionog oblika u drugi, u jutarnjem programu… »

Podsticaji za vantelesnu oplodnju

RTV 05.01.2016
ZRENJANIN - Nakon što je u prošlogodišnjem Fondu za vantelesnu oplodnju preostalo sredstava, Zrenjanin nastavlja sa podsticanjem sugrađana za osnivanje i proširivanje porodice. Podsticaji su više nego potrebni kada se uzme u obzir činjenica da je… »

Mačevanje: Novi Sad domaćin turnira

RTV 05.01.2016
NOVI SAD - Novi Sad biće domaćin Evropskog prvenstva za juniore i kadete u mačevanju od 29. februara do 9. marta. Generalni sekretar mačevalačke konfederacije Evrope, Maks Grojter, zadovoljan je u kakvom je stanju velika dvorana Spensa, gde će se… »

Novosadska policija uhapsila lopova

Moj Novi Sad 05.01.2016
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Novom Sadu uhapsili su Z. P. (30) iz Sremske Mitrovice, zbog osnovane sumnje da je počinio više teških krađa. On je, između ostalog, osumnjičen da je, krajem decembra, obio dve prodavnice u Čereviću… »

STOP za uvoz najlošijeg mesa

Moj Novi Sad 05.01.2016
Prerađivačka mesna industrija u Srbiji ostaje, na zadovoljstvo potrošača, bez jeftine sirovine zahvaljujući kojoj je godinama ostvarivala ogroman profit. Današnja "Politika" piše da, prema novim propisima koji su na snagu stupili od 1. januara… »

Horor Selo Na Severu Bačke: Osam ubistava za deset godina u Bajmoku

Blic 05.01.2016
Ubistvo Dragana Marića (23) u Bajmoku poslednja je u nizu tragedija zbog kojih mnogi meštani tvrde da je selo ukleto. Za Bajmok meštani kažu da je divlji zapad ili pacovski kanal, jer je zbog blizine granice pogodan za bekstvo. Za deset godina u njemu… »