Vojvodina arhiva vesti 05.01.2016

Parkinzi u gradu očišćeni od snega

Moj Novi Sad 05.01.2016
Kao deo zimske službe Grada Novog Sada, JKP „Parking servis” je i ovoga puta angažovalo maksimalan broj ljudi, kao i maksimalan broj mašina, kako bi očistilo i dovelo u funkciju sve parkinge u gradu koji se nalaze u zoni naplate. „Parking… »

Božićne čestitke gradonačelnika i predsednice parlamenta

Moj Novi Sad 05.01.2016
Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i predsednica Skupštine Grada Novog Sada Jelena Crnogorac čestitali su Božić svim građanima koji najveći hrišćanski praznik slave po Julijanskom kalendaru. - Dragi sugrađani želim da vaša srca ispuni… »

Keveždi: Veronauku nije trebalo ni uvoditi

RTV 05.01.2016
NOVI SAD - Filozof-religiolog Miroslav Keveždi ocenio je danas da veronauka nije trebalo da bude uvođena u škole i da je ona upitnog pravnog, političkog, ideološkog i tehničkog statusa. Keveždi je za RTV rekao da veronauka unosi mnoštvo… »

Bez struje na Badnji dan i Božić i Saborna crkva i Vladičin dvor

Moj Novi Sad 05.01.2016
Elektrodistribucija "Novi Sad", na Badnji dan, sreda 6. januar, zbog planiranih radova na električnoj mreži bez struje će od 16 do 16.30 časova ostaviti najuži centar grada, uključujući i Sabornu crkvu i Vladičin dvor. Pored ova dva objekta bez… »

Novosađani kupili vozilo koje će olakšati rad Narodne kuhinje

Moj Novi Sad 05.01.2016
Narodnoj kuhinji Crvenog krsta predato je danas na korišćenje novo vozilo koje je kupljeno novcem iz budžeta grada. - Grad Novi Sad je iz budžeta Grada obezbedio 2,5 miliona dinara za nabavku jednog vozila marke Fiat Dukato. Vozilo će služiti za… »

Saobraćaj se odvija otežano u skoro celoj Srbiji

RTV 05.01.2016
PANČEVO, KIKINDA, SOMBOR - Saobraćaj se odvija otežano i usporeno u skoro celoj Srbiji zbog snega, ledene kiše i jakog vetra, saopštio je jutros Auto-moto savez Srbije (AMSS). Sa druge strane, reporteri Radio-televizije Vojvodine javljaju da su svi… »

Poštenje preduslov za funkciju prvog čoveka zgrade

RTV 05.01.2016
NOVI SAD - Sve je više stambenih jedinica koje se ne održavaju, a među njima su i one koje su proglašene spomenicima kulture. Često smo svedoci urušavanja fasada takvih objekata. Da bi se zaveo red, bilo je potrebno napisati zakon, a takav jedan… »

Novogodišnji koncert Velikog tamburaškog orkestra RTV

Moj Novi Sad 05.01.2016
Radio televizija Vojvodine i Muzička omladina Novog Sada će u narednom periodu realizovati ciklus koncerata Velikog tamburaškog orkestra RTV. Cilj je predstavljanje orkestra i muzike koju će izvoditi - tradicionalne muzike Vojvodine, starogradske… »

Bečej: Pritvor dobio kamere

RTV 05.01.2016
BEČEJ - Бечејски полицајци су до скоро притворенике водили у Србобран јер њихова притворска јединица није имала, законом прописан, видео… »

SU: Sklonište od zime za beskućnike

RTV 05.01.2016
SUBOTICA - Dolaskom hladnog talasa u Subotici je ponovo otvoreno prihvatilište za beskućnike. U prihvatilištu, koje im pruža smeštaj, tople obroke, ali i lekarski pregled, trenutno se nalazi 15 osoba. Ljudske sudbine se i ove godine prepliću u… »