Balkan arhiva vesti 08.01.2016

Krvavi Pir Vojnog Lica U Zagrebu: Ubio ženu i ćerkicu od 5 godina pa sa zgrade skočio u smrt!

Kurir 08.01.2016
ZAGREB - Muškarac Ž.K. (50) koji radi u hrvatskoj vojsci, ubio je ženu (30) i ćerkicu (5) u stanu i potom izvršio samoubistvo skokom sa terase na 4. spratu u Zagrebu. Policija je u stanu pronašla telažene i ženskog deteta, a jedna starija žena je… »

Hrvati Prikupljaju Oružje: Pregovaraju o kupovini ovog MOĆNOG raketnog sistema (VIDEO)

Telegraf 08.01.2016
Oružane snage Hrvatske su ulaskom u NATO postale deo integrisanog sistema vazdušne i raketne odbrane vojne alijanse (NATINAMDS), te je u cilju ispunjavanja preuzetih obaveza nabavljena odgovarajuća oprema. Hrvatska pregovora sa Norveškom o nabavci… »

Dodik: RS je država, BiH ne može opstati

RTV 08.01.2016
BANJALUKA - Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas da je Republika Srpska država, ocenivši da to što je osporavaju, govori koliko je zapravo važna. Dodik je istakao da "bez te države, Srbi na ovim prostorima, čija je želja da… »

Dodik: Dejtonska Bosna više ne postoji

Vesti online 08.01.2016
"Odnosi Republike Srpske i Srbije su zaista dobri, efikasni i lišeni bilo kakvih podela" izjavio je predsednik RS Milorad Dodik, uoči obeležavanja Dana RS u subotu 9. januara, kojem će prisustvovati premijer Srbije Aleksandar Vučić i članovi… »

Hrvati Sude Kapetanu Draganu Za Ratne Zločine! Podignuta optužnica protiv Vasiljkovića

Telegraf 08.01.2016
Protiv Dragana Vasiljkovića, poznatijeg kao kapetan Dragan, podignuta je optužnica, potvrđeno je u Županijskom državnom tužilaštvu u Splitu. Protiv Dragana Vasiljkovića , poznatijeg kao kapetan Dragan , podignuta je optužnica, potvrđeno je u… »

Kotromanović: Nabavljamo rakete zbog NATO-a

RTS 08.01.2016
Ministar odbrane odlazeće hrvatske vlade Ante Kotromanović izjavio je da Hrvatska kao članica NATO-a ima pravo da razvija sopstvene sisteme i sredstva za odbranu, ali da nema nikakve neprijateljske namere prema Srbiji. U izjavi za regionalnu TV mrežu… »

Dodik: Dok živim boriću se za Republiku Srpsku

Pravda 08.01.2016
Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da je Republika Srpska država, te da to što je osporavaju govori koliko je važna. Dodik je naglasio da bez te države, Srbi na ovim prostorima, čija je želja da žive u miru, nemaju nikakve šanse… »

UN neće da razmatraju kandidaturu Vesne Pusić?

Večernje novosti 08.01.2016
Ujedinjene nacije neće razmatrati kandidaturu bivše ministarke spoljnih poslova Hrvatske Vesne Pusić za generalnog sekretara te organizacije, objavio je "Večernji list" Ujedinjene nacije neće razmatrati kandidaturu bivše ministarke spoljnih poslova… »

Lukšić: Između CG i Rusije već ima NATO-a

RTV 08.01.2016
PODGORICA - O priključenju Crne Gore NATO-u odluku bi trebalo da donese Skupština, smatra ministar spoljnih i evropskih poslova Igor Lukšić, koji kaže da zbog toga nema razloga za zaoštravanje odnosa sa zvaničnom Moskvom. Treba razumeti ukupni… »

"Greh Kapetana Dragana je što je pomagao Srbima"

B92 08.01.2016
Beograd -- Predsednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta smatra da je odluka splitskog županijskog tužilaštva da optuži Dragana Vasiljkovića "skandalozna". Linta je u saopštenju podsetio da je Dragan Vasiljković proveo 10 godina u pritvoru pre… »