Balkan arhiva vesti 08.01.2016

VIDEO: Vojnik u Zagrebu ubio ženu i ćerku (5)

Vesti online 08.01.2016
Muškarac, aktivno vojno lice, počinio je samoubistvo skočivši sa zgrade u Zagrebu nakon što je nožem ubio ženu i petogodišnju ćerku, a pokušao da ubije taštu. Osim toga, hrvatski mediji prenose da je pre nego što je skočio sa zgrade pokušao… »

Hrvatska kupuje raketni sistem od Norveške?

Alo 08.01.2016
Hrvatska pregovora sa Norveškom o nabavci raketnog sistema NASAMS za potrebe svojih oružanih snaga, tvrdi danas specijalizovani hrvatski magazin Defender. List navodi da su zvaničnici Oružanih snaga Hrvatske tokom nedavne posete Norveškoj prikupili… »

Dodik: Republika Srpska je država »

Studio B 08.01.2016
Predsednik Milorad Dodik izjavio da je Srpska država i ocenio da "bez te države Srbi na ovim prostorima, čija je želja da žive u miru, nemaju nikakve šanse", napominjući da "BiH nije okvir u kome RS može da bude slobodna i da se razvija", prenosi… »

Dodik: Dejtonska Bosna više ne postoji

Vesti online 08.01.2016
"Odnosi Republike Srpske i Srbije su zaista dobri, efikasni i lišeni bilo kakvih podela" izjavio je predsednik RS Milorad Dodik, uoči obeležavanja Dana RS u subotu 9. januara, kojem će prisustvovati premijer Srbije Aleksandar Vučić i članovi… »

Hrvati Sude Kapetanu Draganu Za Ratne Zločine! Podignuta optužnica protiv Vasiljkovića

Telegraf 08.01.2016
Protiv Dragana Vasiljkovića, poznatijeg kao kapetan Dragan, podignuta je optužnica, potvrđeno je u Županijskom državnom tužilaštvu u Splitu. Protiv Dragana Vasiljkovića , poznatijeg kao kapetan Dragan , podignuta je optužnica, potvrđeno je u… »

"Vučić da ne bude nervozan, nema loših namera"

B92 08.01.2016
Zagreb -- Hrvatska nema neprijateljske namere prema Srbiji, izjavio je odlazeći ministar odbrane Ante Kotromanović. Kako je prenela Hina, on smatra da srpski premijer Aleksandar Vučić "nema razloga da bude nervozan" zbog namere da Zagreb nabavi… »

Dodik: Dok živim boriću se za Republiku Srpsku

Pravda 08.01.2016
Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da je Republika Srpska država, te da to što je osporavaju govori koliko je važna. Dodik je naglasio da bez te države, Srbi na ovim prostorima, čija je želja da žive u miru, nemaju nikakve šanse… »

UN neće da razmatraju kandidaturu Vesne Pusić?

Večernje novosti 08.01.2016
Ujedinjene nacije neće razmatrati kandidaturu bivše ministarke spoljnih poslova Hrvatske Vesne Pusić za generalnog sekretara te organizacije, objavio je "Večernji list" Ujedinjene nacije neće razmatrati kandidaturu bivše ministarke spoljnih poslova… »

Lukšić: Između CG i Rusije već ima NATO-a

RTV 08.01.2016
PODGORICA - O priključenju Crne Gore NATO-u odluku bi trebalo da donese Skupština, smatra ministar spoljnih i evropskih poslova Igor Lukšić, koji kaže da zbog toga nema razloga za zaoštravanje odnosa sa zvaničnom Moskvom. Treba razumeti ukupni… »

"Greh Kapetana Dragana je što je pomagao Srbima"

B92 08.01.2016
Beograd -- Predsednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta smatra da je odluka splitskog županijskog tužilaštva da optuži Dragana Vasiljkovića "skandalozna". Linta je u saopštenju podsetio da je Dragan Vasiljković proveo 10 godina u pritvoru pre… »