Beograd arhiva vesti 08.01.2016

Lokalizovan požar u soliteru u Zemunu, nema povređenih »

Studio B 08.01.2016
Veliki požar izbio je oko 13 sati u soliteru u Zemunu na adresi Kej Oslobođenja 13 c. Požar je izbio u stanu na 14 spratu i zahvatio još četiri stana iznad. U stanu je živela jedna žena kojoj je ukazana pomoć na licu mesta, ali zbog lakših… »

Vesić: Potrebno je izmeniti zakon da maloletnici ne kupuju alkohol

Kurir 08.01.2016
BEOGRAD - Gradski menadžer Goran Vesić izjavio je danas da je odluka o ukidanju zabrane prodaje alkoholnih pića noću nedavno doneta, jer noćna prohibicija nije imala željeni efekat da maloletna lica ne kupuju alkohol. Ujedno se izašlo u susret i… »

Odgovor Beograđaninu: Evo zašto Komunalna policija nije uradila ništa povodom divljih taksista za Novu godinu

Blic 08.01.2016
Posle pisanja "Blica" o Beograđaninu koji je u novogodišnjoj noći osetio šta znači biti žrtva "divljih" taksista, komunalna policija je odgovorila da nije mogla da reši ovaj problem zbog drugih zaduženja koja su ih te večeri okupirala. -… »

Železnička Stanica Rakovica: Muškarca (31) udarila struja, pao sa visine od 2 metra

Kurir 08.01.2016
BEOGRAD - Jednog muškarca (31) udarila je struja, ali je on u svesnom stanju prevezen u Urgentni centar, rečeno je jutros u beogradskoj službi Hitne pomoći. Portparol Hitne pomoći Nada Macura kazala je da je rano jutros u 03 sata i 29 minuta na… »

Osiguravajuća kuća zatražila od Infostana 234 miliona dinara odštete

Blic 08.01.2016
Osiguravajuća kompanija "Đenerali" zatražila je od gradskog preduzeća Infostan 234 miliona dinara odštete, jer to gradsko preduzeće nije ispunilo ugovornu obavezu da pošalje ponudu za osiguranje stanova svojim korisnicima, već je tu ponudu uputilo… »

Postavljen sistem zaštite od ptica »

Studio B 08.01.2016
Na inicijativu zakupaca pijace „Zeleni venac", postavljen je sistem zaštite od ptica. Ivan Sočo, direktor JKP „Gradske pijace", obišao je danas pijacu „Zeleni venac" na kojoj je postavljen igličasti sistem zaštite od ptica. - Na inicijativu… »

Grad obezbedio sredstva za ličnog pratioca deteta »

Studio B 08.01.2016
Grad je obezbedio sredstva za pružanje usluge lični pratilac deteta i u 2016. i time pokazao svoj odgovoran odnos prema svim socijalno ugroženim i marginalizovanim društvenim grupama kojima je podrška neophodna, izjavio je gradonačelnik Siniša… »

Socijalnu pomoć traži sve više Beograđana

Večernje novosti 08.01.2016
Vladimir Ilić, direktor Gradskog centra za socijalni rad: Na zvaničnoj evidenciji se nalazi oko 100.000 ljudi. Stabilizovali smo sistem i pomoć se redovno isplaćuje. Podršku države u savladavanju različitih životnih prepreka traži sve više… »

Mrak u Suncu

Politika 08.01.2016
Zatvorena još jedna kultna kafana, u direkciji tvrde da je to privremeno. Ljubitelji klasičnih kafana u užem jezgru Beograda ostali su bez još jednog omiljenog sastajališta – restorana „Sunce” u Dečanskoj 1, pored Doma omladine. I mada kafanci… »

Ruglo: Nakon saniranja cevi, POTPUNI HAOS u Bulevaru despota Stefana

Blic 08.01.2016
Iako su stanovnici Bulevara despota Stefana mislili da su, nakon sanacije puknute cevi, njihove muke završene, pojavio se novi problem - nagomilana zemlja, ogromne rupe u asfaltu i betonske ploče i dalje se nalaze na istom mestu. Kvar na vodovodnoj cevi… »