Pajtić u koaliciju sa onima koji ne saradjuju s Vučićem

Beta 08.01.2016

<img src="http://static.beta.rs/thumbs/Beta-p96t0czrsb.350x197_rss.jpg" height="197" width="350" />

Predsednik Demokratske stranke (DS) Bojan Pajtić izjavio je danas da će ta stranka na pokrajinske i lokalne izbore i na parlamentarne, ako ih bude, izaći sa onima koji su spremni da potpišu da neće saradjivati s premijerom Aleksandrom Vučićem.

"Prioritet su lokalni i pokrajinski izbori. Važan je princip, ukoliko se slažete sa osnovnim programskim idejama DS-a, vladavinom prava, evropskom Srbijom, nećete ulaziti u koaliciju sa Aleksandrom Vučićem, tada možete biti potencijalni koalicioni partner DS-a", kazao je Pajtić gostujući na televiziji B92.

On je naveo da neće biti kandidat za predsednika pokrajinske Vlade u Vojvodini, ali da će biti kandidat DS-a za predsednika Vlade Srbije.

Pajtić je dodao da je razgovarao s velikim broj intelektualaca i predstavnicima nevladinog sektora koji su predložili bojkot predstojećih izbora zbog zabrinutosti da izbori neće biti pošteni

"Ne pada nam to na pamet, borićemo se u nemogućim uslovima, ići ćemo od vrata do vrata. Ne postoje uslovi za fer i poštene izbore, ali nećemo da pribegnemo bojkotu", kazao je Pajtić.

On je dodao da će na izborima u Vojvodini, pokrajinski odbor DS-a biti u koaliciji s pokrajinskim odborom Liberalno-demokratske partije koja je na nacionalnom nivou potpisala koalicioni sporazum sa Socijaldemokratskom strankom Borisa Tadića.

Govoreći o rangiranju DS-a u anketama o stavovima javnog mnjenja, Pajtić je kazao da DS u svim istraživanjima prelazi 10 odsto, "osim u onim koje Vučić plaća".

(Beta, 01.08.2016)

Ključne reči

Komentari

Povezane vesti »

Politika, najnovije vesti »