Arhiva » Vesti » Blic 08.01.2016

Knjaževac: Svi danas dobijaju struju, čeka još oko 450 domaćinstava

Još 450 domaćinstava u Knjaževcu i dalje nije snabdeveno električnom energijom, rečeno je Tanjugu u Elektroprivredi Srbije gde očekuju da će svaki kvar biti otklonjen u narednih nekoliko sati, pa će i ovi građani ponovo biti snabdeveni.

Blic petak, 8. januar 2016.  |  S. Božinović

Jutros je, poređenja radi, oko 1.000 kupaca iz ovog kraja bilo bez struje.

- Očekujemo da će u narednih nekoliko sati sve biti rešeno. Na tome radi više od 30 ekipa i oko 100 montera - rečeno je Tanjugu u EPS-u.

Zbog snega i ledene kiše, koji su uzrokovali kidanje elektrokablova, preksinoć je oko 80-tak sela knjaževačke opštine ostalo bez struje. Ekipe EPS-a i Elektrotimoka su od juče ujutru na terenu, tako da je tokom jučerašnjeg dana većina sela dobila struju.

- Na terenu se nalazi više od 30 ekipa elektromontera koji rade na otklanjanju nastale štete – kazao nam je u telefonskom razgovoru direktor EPS-a iz Niša Darko Bulatović, koji se takođe nalazi na terenu.

Nadležni smatraju da ukoliko ne dođe do ponovnih padavina, naročito ledene kiše, više neće biti novonastalih problema u snabdevanju potrošača knjaževačke opštine.

Milan Đokić, predsednik opštine Knjaževac, kaže da su ekipe elektromontera pristigle iz čitave Srbije i da se uveliko radi na terenu.

- Jutros je bilo 45 sela bez struje, trenutno ih ima 30, a iz EPS-a smatraju da će se do večeras sve normalizovati. Budući da ima puno udaljenih sela i zaseoka, ukoliko danas ne dobiju struju, obezbedili smo im agregate kojima će se koristiti dok se dovođenje struje ne reguliše, odnosno možda dan ili dva – kazao nam je Đokić.


Objavljeno na sajtu blic.rs »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

©2018 Netmark d.o.o.