Hronika arhiva vesti 08.01.2016

Stefanović: Srbija je sigurna i stabilna za sve građane

Novi magazin 08.01.2016
Srbija će ostati stabilna, sigurna i bezbedna zemlja za sve svoje građane, ali i za sve one koji u nju dođu, poručio je danas ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović, nakon najnovijih terorističkih pretnji. Stefanović je naglasio i da će… »

Lokalizovan požar u Zemunu

Akter 08.01.2016
Požar koji je oko podne zahvatio jedan od solitera na zemunskom Keju oslobođenja lokalizovan je i u toku je dogašavanje vatre, javlja reporter Tanjuga sa lica mesta. Kako je novinarima rekao komandir Vatrogasno-spasilačke brigade Beograda Mile… »

U Železari incident, nije bilo povređenih

Blic 08.01.2016
U Železari Smederevo pre nekoliko dana se srušio transporter za rudu i u tom incidentu, koji neće značajnije uticati na proizvodnju, nije bilo povređenih, rečeno je Tanjugu u Železari. Incident se dogodio kada se usled dotrajalosti materijala… »

Tragedija Kod Rekovca: Dvoje staraca smrzlo se u dvorištima

Kurir 08.01.2016
REKOVAC - Jelica Stevanović (87) iz Lomnice i Milorad Živanović (68) iz Siljevice, sela u opštini Rekovac, pronađeni su mrtve u snegu, potvrdio je jutros Tanjugu predsednik opštine Rekovac Predrag Đorđević. "Nije reč o beskućnicima i ne znamo… »

Policija zaplenila marihuanu na imanju kod Novog Pazara

Novi magazin 08.01.2016
Policija je zaplenila više od PET kilograma marihuane u selu Brđani kod Novog Pazara i uhapsila R.Č. (33), saopštio je danas MUP Srbije. Policija je marihuanu pronašla zakopnu na imanju u Brđanima. Sumnja se da je R.Č. iz Novog Pazara počinio… »

Ponavlja se suđenje odgovornima za nesreću u Kalvariji

Blic 08.01.2016
Apelacioni sud u Beogradu ukinuo je presudu kojom su vlasnik firme "Tehnomenadžer" Mile Svetozarević i direktora firme "Grading S S" Stevan Stevanović bili osuđeni na zatvorske kazne zbog nesreće na gradilištu u kojoj su 2011. godine život izgubila… »

Policajac Pokušao Da Se Ubije Na Badnje Veče: Ostavio oproštajno pismo svom šefu?!

Kurir 08.01.2016
Na Badnje veče Saša V. (44), pripadnik Uprave za obezbeđenje, napisao oproštajno pismo, pa ispalio hitac u slepoočnicu, u kritičnom je stanju. BEOGRAD - Policajac Saša V. (44) , pripadnik Uprave za obezbeđenje MUP Srbije, pucao je sebi u glavu na… »

Slučaj Beko: Maja Adrovac na sudu 26. januara

Blic 08.01.2016
Sudski proces za pokušaj ubistva sprskog biznismena Milana Beka u novembru 2014. godine, počeće krajem januara, rečeno je danas Tanjugu u Višem sudu. Viši sud u Beogradu zakazao je za 26. januar pripremno ročište u procesu protiv Maje Adrovac… »

KiM: Tužilac veličao šerijatsko pravo

B92 08.01.2016
Priština -- Kosovske vlasti pokrenule su istragu zbog javnog nastupa tužioca Basrija Morine, koji je veličao prednosti šerijatskog prava. Takođe, pokrenuta je istraga i protiv i prizrenskog imama Mazlama Mazlamija, uhapšenog zbog podsticanja… »

Mladić nožem napao jednog Novosađanina

Novi magazin 08.01.2016
Novosadska policija saopštila je danas da će podneti krivičnu prijavu protiv meštanina Beočina (25), zbog sumnje da je nožem povredio jednog Novosađanina. Kako je navedeno u saopštenju, Novosađaninu (35) je ukazana pomoć u Kliničkom centru… »