Hronika arhiva vesti 08.01.2016

Stefanović: Srbija je sigurna i stabilna za sve građane

Novi magazin 08.01.2016
Srbija će ostati stabilna, sigurna i bezbedna zemlja za sve svoje građane, ali i za sve one koji u nju dođu, poručio je danas ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović, nakon najnovijih terorističkih pretnji. Stefanović je naglasio i da će… »

Lokalizovan požar u soliteru u Zemunu, nema povređenih

Politika 08.01.2016
Jedna žena se nagutala dima, a petnaestak osoba, među kojima je bilo dece evakuisano je iz zgrade na Keju oslobođenja u Zemunu gde je oko 13 časova u stanu na 14 spratu izbio požar. Vatra je zahvatila stan od 80 kvadrata i počela da se širi na… »

Incident u Železari, srušio se transporter

B92 08.01.2016
Smederevo -- Transporter za rudu i most za punjenje visoke cevi su se srušili u Železari Smederevo, potvrđeno je za Tanjug u Železari. Kako je rečeno, to "neće značajnije uticati na proizvodnju", a incident se dogodio pre nekoliko dana. Okolnosti… »

Ledena Smrt: Dve osobe pronađene mrtve u snegu kod Rekovca

Blic 08.01.2016
Dve osobe, Jelica Stevanović (87) iz Lomnice i Milorad Živanović (68) iz Siljevice, sela u opštini Rekovac, pronađene su mrtve u snegu, potvrdio je jutros Tanjugu predsednik opštine Rekovac Predrag Đorđević. "Nije reč o beskućnicima i ne znamo… »

Akcija Policije Kod Novog Pazara: Policija na imanju zaplenila marihuanu

Kurir 08.01.2016
BEOGRAD - Policija je zaplenila više od 5 kilograma marihuane u selu Brđani kod Novog Pazara i uhapsila R.Č. (33). Policija je 7. januara pronašla više od kilogram marihuane zakopne na imanju u selu Brđani, a prethodnog dana, u istom selu, u… »

Ponavlja se suđenje odgovornima za nesreću u Kalvariji

Politika 08.01.2016
Apelacioni sud u Beogradu ukinuo je presudu kojom su vlasnik firme „Tehnomenadžer” Mile Svetozarević i direktora firme „Grading S S” Stevan Stevanović bili osuđeni na zatvorske kazne zbog nesreće na gradilištu u kojoj su 2011. godine život… »

Policajac pucao sebi u glavu jer ga je ostavila žena?

Večernje novosti 08.01.2016
Lekari se bore za život policajca Saše V., koji je pokušao da se ubije u svom stanu. Zatekao sam ga u krevetu, u lokvi krvi. Imao je ranu na slepoočnici. SAŠA V. (44), policajac koji je prekjuče iz službenog pištolja pucao sebi u glavu, u stanu u… »

Slučaj Beko: Maja Adrovac na sudu 26. januara

Blic 08.01.2016
Sudski proces za pokušaj ubistva sprskog biznismena Milana Beka u novembru 2014. godine, počeće krajem januara, rečeno je danas Tanjugu u Višem sudu. Viši sud u Beogradu zakazao je za 26. januar pripremno ročište u procesu protiv Maje Adrovac… »

KiM: Tužilac veličao šerijatsko pravo

B92 08.01.2016
Priština -- Kosovske vlasti pokrenule su istragu zbog javnog nastupa tužioca Basrija Morine, koji je veličao prednosti šerijatskog prava. Takođe, pokrenuta je istraga i protiv i prizrenskog imama Mazlama Mazlamija, uhapšenog zbog podsticanja… »

Mladić nožem napao jednog Novosađanina

Novi magazin 08.01.2016
Novosadska policija saopštila je danas da će podneti krivičnu prijavu protiv meštanina Beočina (25), zbog sumnje da je nožem povredio jednog Novosađanina. Kako je navedeno u saopštenju, Novosađaninu (35) je ukazana pomoć u Kliničkom centru… »