Izvor: Akter arhiva vesti 08.01.2016

Priliv migranata u EU u potpunosti zaustaviti

Akter 08.01.2016
Mađarski premijer Viktor Orban izjavio je danas da priliv migranata u Evropsku uniju mora potpuno da se zaustavi, a ne samo uspori. To će biti "odlučujuće pitanje u 2016. godini", rekao je Orban u intervjuu državnom radiju i pozvao na stvaranje… »

Skandalozna i ratnohuškačka izjava Kotromanovića

Akter 08.01.2016
Ministarstvo spoljnih poslova Srbije reagovalo je danas povodom izjave odlazećeg ministra odbrane Hrvatske Ante Kotromanovića o nabavci naoružanja ocenjujući je kao "skandaloznu i ratnohuškačku" "U vreme kada se Srbija i njen premijer Aleksandar… »

Dijalog umesto ucena

Akter 08.01.2016
Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić izjavio je danas da Priština nije ispoštovala sporazum o telekomunikacijama. "Priština to nije uradila i dok to ne uradi to neće moći, nemojte da očekujete da mi njima dajemo ono što oni… »

Uhapšen meksički narkobos El Čapo

Akter 08.01.2016
Meksička policija je uspela da uhapsi ozloglašenog narko-bosa Hoakina El Čapa Gusmana, objavio je meksički predsednik Enrike Penja Nijeto. "Misija je okončana, uhapsili smo ga. Želim da obavestim Meksikance da je Hoakin Gusman Loera uhapšen"… »

Hitlerova "Mein Kampf" ponovo u knjižarama

Akter 08.01.2016
Prvi put od Drugog svetskog rata, knjiga Adolfa Hitlera "Mein Kampf" (Moja borba) ponovo se od danas našla na policama nemačkih knjižara. Nemačka južna pokrajina Bavarska, u čijem su vlasništu od 1945. bila autorska prava nad Hitlerovim političkim… »

Stan u Briselu bio fabrika bombi

Akter 08.01.2016
Belgijski tužioci saopštili su danas da su izvršili pretres jednog stana u Briselu, za koji veruju da je služio kao "fabrika bombi" korišćenih tokom terorističkih napada u Parizu 13. novembra. Tužilac Erik Van der Sipt je izjavio da je taj stan u… »

U Knjaževcu još 450 kuća bez struje

Akter 08.01.2016
U borbi sa posledicama ledene kiše, vetra i snežnih padavina na području Knjaževca, monterske ekipe iz Knjaževca pojačane su kolegama iz Zaječara, Bora i okolnih gradova. Još 450 domaćinstava u Knjaževcu i dalje nije snabdeveno električnom… »

Svet je pred novom krizom

Akter 08.01.2016
Američki milijarder Džordž Soroš upozorio je da su svetska tržišta na ivici još jedne velike krize i da sadašnja privredna slika sveta podseća na onu iz 2008. godine. Soroš je, na ekonomskom forumu u Šri Lanki rekao da bi investitori morali da… »

Gadafi upozorio Blera na džihadiste

Akter 08.01.2016
Moamer Gadafi je 25. februara 2011. godine, kada su u Libiji već izbili neredi, objašnjavao Toniju Bleru da pokušava da zaštiti zemlju od boraca Al Kaide. Ubijeni libijski lider Moamer Gadafi upozorio je pre četiri godine bivšeg britanskog… »

Džihadista pogubio sopstvenu majku

Akter 08.01.2016
Jedan pripadnik Islamske države javno je pogubio sopstvenu majku u sirijskom gradu Raki, zato što ga je podsticala da napusti tu terorističku organizaciju, saopštila je danas Sirijska opservatorija za ljudska prava. Žena u četrdesetim godinama je… »