Izvor: B92/Balkan arhiva vesti 08.01.2016

ZG: Vojnik ubio ženu i ćerku pa skočio sa zgrade

B92 08.01.2016
Zagreb -- Muškarac, aktivno vojno lice, počinio je samoubistvo skočivši sa zgrade u Zagrebu nakon što je nožem ubio ženu i petogodišnju ćerku, a pokušao da ubije taštu. Osim toga, hrvatski mediji prenose da je pre nego što je skočio sa… »

Dodik: Republika Srpska je država

B92 08.01.2016
Banjaluka -- Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da je Republika Srpska država, dodavši da to što je osporavaju - govori koliko je zapravo važna. Dodik je istakao da "bez te države, Srbi na ovim prostorima, čija je želja da žive… »

Hrvatska kupuje norveški NASAMS raketni sistem ?

B92 08.01.2016
Zagreb -- Hrvatska pregovora sa Norveškom o nabavci raketnog sistema NASAMS za potrebe svojih oružanih snaga, tvrdi specijalizovani hrvatski magazin Defender. List navodi da su zvaničnici Oružanih snaga Hrvatske tokom nedavne posete Norveškoj… »

Dodik:Izmislili su neku BiH koja ni na šta ne liči

B92 08.01.2016
Banjaluka -- Odnosi Republike Srpske i Srbije su zaista dobri, efikasni i lišeni bilo kakvih podela, izjavio je predsednik Republike Srpske Milorad Dodik. On je to naveo uoči sutrašnjeg obeležavanja Dana RS, kojem će prisustvovati premijer Srbije… »

"Vučić da ne bude nervozan, nema loših namera"

B92 08.01.2016
Zagreb -- Hrvatska nema neprijateljske namere prema Srbiji, izjavio je odlazeći ministar odbrane Ante Kotromanović. Kako je prenela Hina, on smatra da srpski premijer Aleksandar Vučić "nema razloga da bude nervozan" zbog namere da Zagreb nabavi… »

"UN neće razmatrati kandidaturu Vesne Pusić"

B92 08.01.2016
Zagreb -- Ujedinjene nacije neće razmatrati kandidaturu bivše ministarke spoljnih poslova Hrvatske Vesne Pusić za generalnog sekretara te organizacije. To je objavio Večernji list pozivajući se na krugove iz Njujorka. Kako navodi list, hrvatska… »

"Greh Kapetana Dragana je što je pomagao Srbima"

B92 08.01.2016
Beograd -- Predsednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta smatra da je odluka splitskog županijskog tužilaštva da optuži Dragana Vasiljkovića "skandalozna". Linta je u saopštenju podsetio da je Dragan Vasiljković proveo 10 godina u pritvoru pre… »

Lukšić: NATO uvek bio između Crne Gore i Rusije

B92 08.01.2016
Podgorica -- O priključenju Crne Gore NATO odluku bi trebalo da donese Skupština, smatra ministar spoljnih i evropskih poslova Igor Lukšić. Prema njegovim rečima zbog toga nema razloga za zaoštravanje odnosa sa zvaničnom Moskvom jer “treba… »

"Najgore od rata, Izetbegović pravi treći entitet"

B92 08.01.2016
Sarajevo -- Predsednik Demokratskog fronta Željko Komšić kaže da lideri SDA i HDZ u BiH Bakir Izetbegović i Dragan Čović rade na stvaranju trećeg entiteta. Kako je rekao, to vodi ka raspadu Bosne i Hercegovine. "Protagonisti političkog haosa… »

Kotromanović Dačiću: Vaša izjava je skandalozna

B92 08.01.2016
Zagreb -- Ministar odbrane u tehničkoj vladi Hrvatske Ante Kotromanović je kroz saopštenje uputio poruke šefu srpske diplomatije Ivici Dačiću, prenosi Večernji list. On je naveo da nijedna njegova izjava nije ratnohuškačka niti skandalozna, a… »