Izvor: B92/Politika arhiva vesti 08.01.2016

MSP: Ratnohuškačka izjava iz Hrvatske

B92 08.01.2016
Beograd -- Ministarstvo spoljnih poslova objavilo je da je izjava odlazećeg ministra odbrane Hrvatske Ante Kotromanovića o nabavci oružja "skandalozna i ratnohuškačka". "U vreme kada se Srbija i njen premijer Aleksandar Vučić, kao i ceo region… »

"PR neće dobiti ništa dok ne ispoštuje sporazum"

B92 08.01.2016
Beograd -- Direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić rekao je da Priština dok ne ispoštuje sporazum o telekomunikacijama ne treba da očekuje da joj Srbija da ono što hoće. "Priština to nije uradila i dok to ne uradi to neće moći, nemojte da… »

"Da Ramin san ne postane noćna mora regiona"

B92 08.01.2016
Beograd -- Direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić rekao je da je dobro što ideja albanskog premijera Edija Rame o zajedničkoj državi Albanije i Kosova ostaje samo san. On je na taj način reagovao na to što je Rama na svom profilu na Fejsbuku… »

Stefanović: Poseban štab zbog terorizma

B92 08.01.2016
Beograd -- Sve srpske bezbednosne strukture rade punom parom, a na jugu zemlje se nalaze snažne bezbednosne snage, izjavio je ministar policije Nebojša Stefanović. Kako je rekao, "svi koji misle da će Srbija biti lak plen su se grdno prevarili". … »

"Srpska javnost spremna za ministarku odbrane"

B92 08.01.2016
Novi Sad -- Predsednica Odbora za odbranu i unutrašnje poslove Skupštine Srbije Marija Obradović kaže da je javnost spremna da Ministarstvo odbrane preuzme žena. Osim toga, ona je navela da bi za nju bila velika čast da bude na čelu tog resora. … »

Gojković: Verujem u dogovor sa Pastorom

B92 08.01.2016
Novi Sad -- Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković izjavila je da dobro sarađuje sa predsednikom vojvođanskog parlamenta Ištvanom Pastorom. Ona je istakla da veruje da će sa njim usaglasiti i datum o održavanju pokrajinskih i lokalnih izbora. … »

"Politika mira, ali ne dozvoljavamo da nas gaze"

B92 08.01.2016
Beograd -- Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović rekao je da će Srbija nastaviti da vodi miroljubivu politiku u regionu, ali da neće trpeti nikakav vid agresije. "Mi ćemo nastaviti da vodimo odgovornu politiku i prema našim građanima i… »

SNS: Pajtić da objasni navode o Dubaiju

B92 08.01.2016
Beograd -- SNS je zatražila od predsednika DS Bojana Pajtića da objasni tvrdnje i informacije o tome da je premijer Srbije Aleksandar Vučić nedavno boravio u Dubaiju. "SrpskĐ° nĐ°prednĐ° strĐ°nkĐ° pitĐ° BojĐ°nĐ° PĐ°jtićĐ°… »

SNP: Dejton i RS prioritet za Srbiju

B92 08.01.2016
Beograd -- Predsednik SNP Nenad Popović smatra da su očuvanje Dejtonskog sporazuma i prosperitet Republike Srpske jedan od najvažnijih nacionalnih interesa Srbije. Čestitajući 9. januar, Dan Republike Srpske, Popović je u saopštenju istakao da "RS… »

Sutra u Prištini novi protest opozicije zbog ZSO

B92 08.01.2016
Priština -- Pristalice kosovske opozicije sutra će u Prištini održati novi protest zbog Briselskog sporazuma, ZSO i sporazuma o demarkaciji sa Crnom Gorom. Prema tumačenju opozicije prvi sporazum deli Kosovo, a drugi poklanja deo teritorije Crnoj… »